Gaziantep'te Küsget Esnafının Kira Feryadı! Küsget'te Kiralara Nerdeyse Yüzde 100-200 Zam Yapıldı!

Gaziantep'te Küsget Esnafının Kira Feryadı! Küsget'te Kiralara Nerdeyse Yüzde 100-200 Zam Yapıldı!
Gaziantep sanayisinin can damarlarından olan KÜSGET Sanayi Sitesi’nde kiralara güç yetmiyor. Sanayi Sitesi’nde iş yapan esnaf, geçtiğimiz yıldan bu yana yüzde 100 ila yüzde 200 oranında yapılan zamlardan dertli…

Türkiye’de etkisini sürdüren ekonomik kriz, esnafın cebini yakmaya devam ediyor. Hammadde, yedek parça, akaryakıt, elektrik, doğalgaz, işçilik gibi pek çok gider kaleminin artması sonrası zor günler yaşayan esnaf, artan maliyetleri karşılamak bir yana işçi maaşlarını dahi ödeyemez duruma düştü. Tüm bu sıkıntılar devam ederken, KÜSGET Küçük Sanayi Sitesi’nde dükkan kiralarına yapılan yüzde 50’ye varan oranlardaki zamlar, esnafı perişan etti.

KÜSGET’TE BOŞ DÜKKAN YOK

KÜSGET Sanayi Sitesi’nde iş yapan esnafın kira bedelleri nedeniyle sıkıntı yaşadığını kaydeden Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, “KÜSGET Bölgesi’nde en ucuz dükkanın kirası 2 bin 500 TL, en yüksek kira bedeli ile 30 bin TL. Kira bedelleri yüzde 100’e yakın oranlarda arttı ve şu anda KÜSGET’te boş dükkan yok. Kira artışları da maliyetlere yansıyor” dedi.

KİRALAR YÜKSELDİ…

Gazetemize açıklamalarda bulunan KÜSGET esnafı, kira fiyatlarının keyfi olarak artırıldığını ileri sürdü. Esnaf, “KÜSGET Sanayi Sitesi’nde 1 yılda kiralar yüzde 100, yüzde 200’e varan oranlarda arttı. Şu anda esnaf çok kötü durumda,  kabul etmeyenleri atıyorlar. 10 yılık kiracılara dahi ya kabul edersiniz ya da çıkarsınız deniliyor.  Sanayide çok sayıda Suriyeli esnaf var. Dükkan sahipleri ne kadar kira isterlerse istesinler onlar bu kiraları kabul ediyor. Mülk sahiplerin işine geliyor, sürekli bastırıyorlar.”

“KİRALARA GÜÇ YETMİYOR!”

Sözlerini sürdüren esnaf, geçtiğimiz ya aylarında 180 metrekare olan işyeri bin 500 TL iken şimdi 3 bin 500 ve 4 bin TL’ye,  500 metrekare iş yerleri olan 5 bin TL’de şimdi 10 bin veya 15 bin TL kira ödemeye başladı. Yılbaşı itibariyle yüzde 50’lere varan oranlarda yapılan yeni zamlar ile birlikte bu oranlar bir hayli arttı. Bu kadarı da insafsızlık” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.