Gaziantep'te Taksi Ücretlerine Gelen Zam İptal Edildi!

Gaziantep'te Taksi  Ücretlerine Gelen Zam İptal Edildi!
Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamların ardından Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından yeni tarife belirlenmiş, taksimetre açılış ücreti 15 TL’ye yükseltilmişti. Gelen tepkiler üzerine taksimetre ücretlerine yapılan zammın, Gaziantep Valiliğinin isteğiyle iptal edildiği öğrenildi.

Dünya piyasalarında yükselen petrol fiyatları sonrası akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar, pek çok sektörü olumsuz etkiledi. Gaziantep’te de taşıma hizmeti sunan meslek kollarından olan taksici esnafı, taksimetre ücretlerine zam yapılması noktasında Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası başvurdu.

Yapılan değerlendirmeler ve akaryakıt fiyatlarına önümüzdeki süreçte gelmesi beklenen zamlar da hesaba katılarak yeni bir tarife hazırlandı.

AÇILIŞ ÜCRETİ 15 TL

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından hazırlanan tarife ile taksimetre açılış ücreti 15 lira,  1 saatlik ücret 30 lira, 0-2 km’ye kadar 10 TL, 0-2 km’den sonra ise beher ücreti 8 TL olarak belirlendi. 24 Mart tarihinde alınan kararın ardından uygulanmaya başlanan taksimetre zammı, Gaziantep Valiliğinin de devreye girişiyle iptal edildi. İptal gerekçesi ise açılış ücretinin çok yüksek bulunması oldu.

KARARDAN VAZGEÇİLDİ

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Akdoğan, taksimetre ücretleri için belirlenen ücretin akaryakıt fiyatlarına yeni gelmesi beklenen zamlar nedeniyle yüksek tutulduğunu, beklenen zamların gelmemesi nedeniyle karardan vazgeçtiklerini ve ücreti yüksek bulduklarını kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.