Mühendislik Plastikleri Büyük İlgi Görüyor

Mühendislik Plastikleri Büyük İlgi Görüyor

Mühendislik plastikleri ya da bir başka ifadeyle mühendislik termoplastikleri, genel olarak ısıya, darbelere, kimyasal maddelere karşı müthiş bir dayanıklılık içeren plastik gruplarını ifade eder. Bu çok özel plastiklerin üstün mekanik/kimyasal ve elektriksel özellikleri farklı sektörlerde yaygın bir şekilde kullanılmasına neden olmuştur. Mühendislik plastikleri özellikle de performans odaklı özelliklerine göre farklı türlere ayrılır.

Kestamit Neden Bu Kadar Popüler?

Bugün itibarıyla en popüler mühendislik plastiklerinden biri, polyamid ailesinin bir üyesi olan kestamittir. Türkiye’de ve Avrupa’da endüstriyel alanda metallerin yerine kullanılmaya başlanan bu ürünler, hafif olmasının yanında oldukça verimli ve ucuzdur.

Yağsız çalışması sayesinde maliyetlerin son derece düşük olduğu kestamit; alüminyum, pirinç ya da bakır benzeri metallerin yerine rahatlıkla kullanılabilmektedir. Bu önemli ürünün en önemli nitelikleri arasında; benzersiz aşınma direnci, yüksek düzeyde etki potansiyeli, düşük yoğunluğundan kaynaklı olarak ekonomik olması, sessiz çalışması, basma dayanımının iyi olması, tasarım noktasında esneklik sağlaması ve kolayca monte edilmesi sıralanabilir.

Polyamid grubunun en çok tercih edilen parçası olan kestamit üretimi, burçlarda, yataklarda, kapı raylarında, aşınma ve kayma plakalarında ya da boru kelepçelerinde sorunsuz şekilde kullanılır. Her ne kadar standart ölçüler barındırsa da özel taleplere bağlı olarak esneklik sağlanabilmektedir.

Kestamitin Tescilli Markası: OKD Polimer

Kestamit üretiminde hızlı ve ekonomik üretimin yanından güven veren referansların yer alması, öncelikli tercih sebebidir. Farklı alanlarda da hizmet vermesine rağmen mühendislik plastikleri konusunda referans olarak gösterilen firmaların başında OKD Polimer gelmektedir. Firma bilhassa kestamit üretiminde, profesyonel düzeyde çalışan ekibiyle beraber hem Türkiye ve hem de diğer ülkelerden gelen siparişlere başarılı şekilde yanıt vermektedir.

OKD Polimer firması gelinen noktada kestamit ürününün tescilli markası olarak kendine yer bulmuştur. Levha, çubuk, boru ya da tabaka gibi farklı formlarda kestamit üretimini üstlenen firma, ülkemizde bu önemli mühendislik plastiğinin tanınmasında rol oynamaktadır. 2004 senesinde kurulmasına karşın 2011 senesi ile beraber döküm polyamid üretimine ağırlık veren OKD Polimer, bu başarısını farklı kıtalara taşımayı bilmiştir. Teknik plastikler noktasında uygun fiyatlı ve hızlı çözümler üreten firma, aynı zamanda kalite standartlarına başarılı şekilde uyduğunu ilgili belgelendirmeler ile pekiştirmektedir.

OKD Polimer’e Nasıl Ulaşabilirsiniz?

OKD Polimer, teknolojiyi ve inovasyonu üretiminin merkezine oturtmaya devam etmektedir. Tescilli kestamit markası ile iletişim kurmak ya da teknik plastikleri hakkında detaylı şekilde bilgi almak adına https://okdpolimer.com/iletisim bağlantısından yararlanabilirsiniz. Merkezi Kocaeli Gebze’de olan OKD Polimer firmasından ürün temin etmek için dilerseniz “[email protected]” kurumsal mail adresini de değerlendirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.