Gaziantep’te hayat pahalılığı emekli vatandaşları da perişan etti. Emekliler 'ARTIK GEÇİNEMİYORUZ'

Gaziantep’te hayat pahalılığı emekli vatandaşları da perişan etti. Emekliler 'ARTIK GEÇİNEMİYORUZ'
Gaziantep’te her geçen gün artan hayat pahalılığı emekli vatandaşları da perişan etti. Son yapılan zamlar ile birlikte 2 bin 500 TL emekli maaşı alan bir vatandaşın Gaziantep şartlarında geçim sağlayabilmesi oldukça zor. Türkiye Emekliler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Vakkas Doğan, emeklilerin zor durumda olduğunu, en düşük emekli maaşının Asgari Ücret düzeyinde olması gerektiğini söyledi.

Gaziantep’te her geçen gün biraz daha artan hayat pahalılığı, vatandaşın yaşamını olumsuz etkiledi. Kent genelinde yüzde 56 olarak açıklanan enflasyon oranı ile birlikte vatandaşlar, Gaziantep’te geçinebilmenin mümkün olmadığı konusunda hemfikir.  Öte yandan 100 binde fazla sayıda emekli vatandaşın yaşadığı Gaziantep’te, en düşük 2 bin 500 TL maaş ile geçinmeye çalışan emekliler, artan pahalılık ile birlikte artık alım güçlerinin kalmadığını belirttiler.

EMEKLİLER YARDIMA MUHTAÇ DURUMDA!

Türkiye Emekliler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Vakkas Doğan, emeklilere verilen zammın kısa süre içerisinde eridiğini anlattı. Doğan, “Hükümet yetkililerinin emekli vatandaşların durumlarını görmesi, onlara yardım etmeleri gerekiyor. Bu ülkede, bu şehirde yapılan her bir hizmette emekli vatandaşların emeği var.  Ancak emeklilere Ocak ayı itibariyle verilen zam, iki ay gibi kısa süre içerisinde eridi. Emekli maaşlarına yaşam onuruna yakışır oranda zam yapılması gerekiyor.”

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNDE OLMALI”


Emekli maaşlarına yeniden düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Doğan, “Gaziantep’te yaşayan emekli vatandaşlara perişan durumda. Çok sayıda emekli geçinemediği için çalışmak zorunda kalıyor. Emekli bir kişinin, ek bir geliri olmazsa bu şehirde geçinebilmesi imkansız. Tüm emekliler, perişan bir haldeler. Bu anlamda en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerekir.  Emekliler, artık mağdur edilmemeli, yetkililerden isteğimiz bu yönde” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.