Laktozlu Süt ve Laktozsuz Süt Nedir?

Laktozlu Süt ve Laktozsuz Süt Nedir?

İnsan vücudu gelişimi için oldukça önemli olan süt, içerisinde vitamin, protein, mineral ve laktoz içerir. Laktoza sahip olan süt türü, laktozlu süt (normal süt) olarak bilinir.

Laktozsuz süt ise, sütün içeriğinde yer alan laktozdan dolayı Laktoz İntoleransı gelişen kişiler için özel üretilen bir süt çeşididir.

Laktozsuz sütün içerisine normal sütten (laktozlu süt) farklı olarak laktaz enzimi eklenir ve eklenen laktaz enzimi, normal sütün içerisinde bulunan laktozu bağırsaklara gitmeden önce parçalar ve laktoz, galaktoz ve glikoza dönüşür.

Neden Laktozsuz Süt?

Bazı insanlarda laktozlu süt (normal süt) gaz ve şişkinlik sorunu yarattığı gibi, bazı insanlar da Laktoza Karşı Hassasiyet (Laktoz İntoleransı) hastalığına sahip olduğu için laktoz olmayan süt tercihinde bulunmak mecburiyetinde kalıyorlar.

Laktozsuz Süt Ne İşe Yarar?

Bağırsaklara gitmeden önce parçalanan laktoz, gaz, şişkinlik, mide bulantısı, ishal gibi rahatsız edici problemleri ortadan kaldırmaya yarar.

Laktozsuz Süt ile Laktozlu Süt Arasındaki Fark Nedir?

Laktozsuz süt ile laktozlu süt arasında besin değeri olarak bir fark yoktur ancak laktozsuz sütün içimi ve sindirimi, laktozlu süte (normal süt) göre çok daha kolaydır. Tat olarak laktozsuz süt, laktozlu süte (normal süt) göre daha tatlıdır.

Laktozsuz Sütü Kim, Hangi Sebepten Tercih Etmeli?

Laktozsuz sütün en büyük tercih edilme sebepleri Laktoz intoleransı na sahip bireylerin laktoza karşı olan hassasiyeti, normal süt (laktozlu süt) içtikten sonra midede bulantı, gaz, şişkinlik, ishal gibi rahatsız edici problemlerle karşılaşılması ve şeker tüketmeye ihtiyaç duyulan zaman çünkü laktozsuz süt, laktozlu süte (normal süt) göre 3 kat daha tatlıdır.

Laktozsuz Süt Zararlı Mı?

Laktozsuz süt yapımında kullanılan laktaz enzimi, zararlı bir koruyucu veya katkı maddesi olmadığı için laktozsuz süt, zararlı değildir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.