Galibiyetin mimarı Alexandru Maxim

Galibiyetin mimarı Alexandru Maxim
Gaziantep Futbol Kulübü’nün en istikrarlı isimlerinden biri olan Alexandru Maxim, Galatasaray mücadelesinde zaferin mimarı oldu. Attığı penaltıyla takımının kazanmasında rol oynayan Maxim, maça yine damgasını vurdu.

71. dakikada takımını penaltıdan kaydettiği gol ile öne geçiren 31 yaşındaki deneyimli oyuncu, 81'de ise Figuiredo'nun attığı golün pasını verdi. Rumen futbolcu, maç sonrasında ise "İlk yarıda golü yememize rağmen çok savaştık. Kazanmamızın sebebi de buydu. Sahada çok agresiftik. Şanssız gol yedik ama şanslı bir gol attık ilk yarının sonunda. Takım olarak son haftalarda istediğimiz sonuçları alamıyorduk. Sistemle değil bireysel performanslarla ilgiliydi. Bugün  iyi oynadık ve kazandık" dedi.
Penaltı canavarı!
Bu arada penaltıdan fileleri sarsan Maxim, ulaşılması zor bir istatistiğin de altına imza attı. Rumen yıldız, ligde 18 kez penaltı kullanırken, bu vuruşların tamamında topu filelerle buluşturmayı başardı.

18 PENALTIYI GOLE ÇEVİRDİ
Maçı 1 penaltı golü ve 2 asist ile tamamlayan Rumen oyuncu Maxim, Süper Lig'de kullandığı 18 penaltıyı da gole çevirmeyi başardı. Ayrıca, Opta'nın penaltı istatistiği tutmaya başladığı 2014/15 sezonundan bu yana Süper Lig'de kaçırmadan en fazla penaltı kullanan isim Alexandru Maxim (18/18). Öte yandan bu sezon 26 maçta sahaya çıkan 31 yaşındaki oyuncu 12 gol ve 6 asist kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.