Gaziantep'te çarşı pazara ramazan öncesi ateş düştü...Bazı ürünlerde yüzde 200'lük zamlar var...

Gaziantep'te çarşı pazara ramazan öncesi ateş düştü...Bazı ürünlerde yüzde 200'lük zamlar var...
Gaziantep'te hayat pahalılığı, Ramazan ayında yapılacak alışveriş sepetini de vurdu. Hurmaya da yüzde 86 zam geldi. Hurmanın fiyatı 100 liraya çıktı. Peynir ve zeytin fiyatları tavan yaptı.

Ekonomik krizin etkisi her geçen gün halkı Gaziantep'te daha da etkiliyor. Zam geldikçe fiyat etiketleri bazen gün içinde 3-4 kez değişirken, vatandaşın poşeti her gün daha da az doluyor. Sözcü Ramazan ayına yaklaşık 15 gün kala bir zincir marketin geçen yılki fiyatlarıyla bu yılki fiyatlarını karşılaştırdı. Rekor yüzde 224 zamla ayçiçek yağında. 2021'de 54 TL'ye alınan 4 litrelik yağın fiyatı 130 liraya çıktı.

Geçen yıl kilosu 6 lira olan bulgur 16 TL'ye, 9 liraya satılan yeşil mercimek 22 TL'ye satılıyor. Tavuk ürünlerinin fiyatlarında yüzde 100-145 arasında artış yaşandı.

Gaziantep'te tarihi  Almacı Pazarında peynirciyim, böyle bir dönem görmedim”
“Zam gelince satışlarımız durdu. Peynir fiyatları aldı başını gidiyor… En ucuz peynir 40 lira. Fakir fukaranın yediği zaten zeytin-peynirdi, artık onları da alamıyor. (Önceki senelere göre satışlar nasıl? Bitti satış… Önceki seneler çok güzeldi ama tabi zam geldikten sonra müşteri gelmiyor.

(Gaziantepli vatandaşlar  eskisi gibi alışveriş yapabiliyorlar mı?) Yapmıyorlar. Önceden 1 kilo alan şu an yarım kilo bile alamıyor, 250 grama düştüler… İnsan üzülüyor tabi. Müşteri geliyordu 1.5 kilo peynir alıyordu, şimdi uzaktan bakıp gidiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.