Araç Yenileyerek Değeri Nasıl Arttırılır?

Araç Yenileyerek Değeri Nasıl Arttırılır?

İlk olarak satış öncesi 300-700 TL arasında cila, yıkama gibi işlemlerin yaptırılması 2000-3000 TL değer katmaktadır. Sonuç olarak aracın değeri yükselecek ve daha fazla para kazanılabilir. Aracın küçük parçalarını tamir ettirilmeli. Çünkü alıcı sürekli "Bu aracı aldığımda tamire daha çok zaman harcamam gerekecek" ve "Bunun için tamir masrafını 1.5-2 kat daha düşürmeye çalışmalıyım" diye düşünüyor. Ustaya götürülerek yapılacak basit ayarlamalar 300-400 TL'ye mal olur ama sonrasında arabayı 700-800 TL'ye satmaya olanak sağlar. Daha da önemlisi, aracın ekspertizi sırasında ortaya çıkarsa aracın başka sorunları olduğunu düşünebilir ve otomobili almama ya da fiyatı daha da düşürme kararı alabilirler.

1.Tamirleri Yaptırın

Aracı satmadan önce basit onarımlar yapılmalı. Ustalarla uğraşmak ve tekrar servis yapmak zorunda kalmamak için satıcı her zaman en düşük maliyetli arabayı önerir. Masraflı bir araç alırken satıcı, maliyetinden daha ucuza araba almak ister. Ancak satılacak fiyata aracın 300 ile 400 TL arasındaki maliyetini ekleyerek aracın satışı hızlandırılabilir. En önemlisi, aracı değerlendirme ile ilgili sorunları varsa, güvenmeyebilir ve satın almamaya karar verilebilir. Sonuç olarak, küçük onarımlar yaptırmak aracı daha rahat satılmasına olanak sağlayacaktır.

2. Araç Parçalarının Bakımını Yapın

Küçük onarımlardan kastedilen, otomobil çakmağının çalışması durursa, onu bir oto elektrikçisine götürüp tamir ettirmek gerektiğidir, çünkü çakmak çok sık kullanılan ve hayat kurtarabilen bir cihazdır. Araç çakmağı, telefonu şarj etmek veya lastik pompalarını çalıştırmak için gerekli elektriği sağlar ve bir dağ yolunda giderken lastik patlarsa ve bunu yönetmek için küçük bir kompresör yardımıyla şişirmek gerekir. Ayrıca torpido gözü kapağı çatlamışsa veya menteşelerinden kaymışsa tamir ettirilmelidir. Aynı şekilde vites topuzu da oldukça aşınmış ve aracın görünümünü iyileştirmek için küçük bir maliyetle yeni bir vites topuzu ve direksiyon simidi kapağı oluşturulabilir. Ayrıca, silecekler veya kapı kilitleri gibi diğer küçük aksesuarlardaki kırık veya kırık parçaları onarmak veya değiştirmek, tüketicileri daha hızlı keşfetmeye yardımcı olacaktır.

3. Dış Bakımını Yaptırın

Bir araç satın almayı düşünürken en çok dikkat edilen özelliklerden birisi de dışı bakımıdır. Lekesiz dış cepheye sahip araçlar daha hızlı ve daha fazla paraya satılabilir. Arabayı satmadan önce yapılan fırınlama, cilalama veya yıkama bile alıcıyı memnun ederek daha hızlı satmaya yardımcı olabilir. Ufak bir iç temizlik ve yıkama bile aracın fiyatını 600-800 TL artıracaktır. Macun, cila, dikkatli temizlik ve yıkama ile fiyat 1000-2000 TL artabilir.

4. Orijinal Parça Kullanın

Herkes iyi donanımlı bir araç ister. Arabayı alacak kişi açısından örneğin kilitli bijonların sökülüp kaybolması önemli bir kazaya karışıp karışmadığı konusunu gündeme getiriyor. Modifiye edilmiş otomobiller başka bir örnektir. Modifiyeli aracın orijinal parçalarının bakımı yapıldığından, satın alacak kişiye teslim edebilir ve kişinin aracı istediği gibi kullanması sağlanabilir ki bu her zaman büyük bir artıdır. Bunun sonucunda aracın değeri yükselir.

Araç Değer Kaybını Önlemek için Neler Yapılmalıdır?

Aracın değerini korumak, tüm periyodik bakımların zamanında yapılmasını gerektirir. Bakımlarının yetkili ve uzman personel tarafından orijinal yedek parça kullanılarak yapılması durumunda araçların ikinci el satış değerleri korunacaktır. Ayrıca güvenlik için çok önemli olan bu durum sonucunda aracın değeri korunmuş olacaktır. Rutin bakımları zamanında ve saygın kuruluşlar tarafından yapılan araçlar her zaman daha değerlidir. Tekerlek ayarı, aracın yol ve sürüş güvenliği için yapılabilecek en kritik şeylerden biridir. Tekerleklerin açısını ve birbirine olan mesafesini kontrol eden bu ayar, aracın güvenliğini sağlarken aynı zamanda değerinin korunmasına da önemli katkı sağlar. Her mevsim aracına cila, boya koruması ve detaylı iç temizlik yapılmalı; bu, aracın aşınmasını uzatmaya ve değerini korumaya yardımcı olacaktır. Özellikle yaz ve kış aylarından önce yapılması gereken bu işlemler sayesinde aracın boyası ve iç döşemesi korunacak, eskimesi azaltılacaktır. Aracın zorunlu olmadıkça sadece kişisel amaçlarla kullanılırsa, oluşabilecek tüm çizik ve eziklerin önüne geçilebilir. Sonuç olarak, mümkün olduğunca sık tek bir sürücü tarafından kullanılması önerilmektedir.

Araç Değeri Nasıl Öğrenilir?

Başarılı Arabam Kaç Para kurumunun içerisinde yer alan Arabam Ne Kadar Eder adresini kullanıcıların doğru araç fiyatlandırma bilgisini alması konusunda yol gösterir. Araç değerleme sistemi gerçeğe en yakın sonuç vermeyi hedefler. Arabam Ne Kadar Eder, akıllı araç değerleme sisteminin kullanımı tamamen ücretsizdir. Yazılım, aracın fiyatını doğru bir şekilde belirleyebilmek için araç hakkındaki bazı teknik bilgilere ihtiyaç duymaktadır. Bu bilgiler aracın markası, modeli, kilometresi, vites tipi, yakıt türü, kasa tipi, parçaların orijinallik durumu ve boya durumu gibi bilgiler yer almaktadır. Tüm bilgiler doğru bir şekilde girildikten sonra yazılım, mevcut piyasa koşullarını da göz önünde bulundurarak araç için piyasaya uygun bir fiyat değerlemesi yapmakta ve kullanıcıya bildirmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.