Son Dakika Haber: Gaziantepli Vatandaşlar Pahalılıktan Alışveriş Yapamıyor! Gaziantepli Esnaf Siftahsız Dükkan Kapatıyor...

Son Dakika Haber: Gaziantepli Vatandaşlar Pahalılıktan Alışveriş Yapamıyor! Gaziantepli Esnaf Siftahsız Dükkan Kapatıyor...
Gaziantep’te faaliyet gösteren esnaf, her geçen gün azalan işler nedeniyle ayakta kalmakta güçlük geçiyor. Art arda gelen zamlar nedeniyle insanların alım güçlerinin düştüğünü kaydeden esnaf, giderek azalan alışveriş nedeniyle neredeyse siftah dahi yapmadan kepenk kapatıyor. Artan giderler ve faturalar da esnafın ayakta kalmasını zorlaştırıyor.

Ekonomik krizin etkilerinin şiddetli bir şekilde yaşandığı Gaziantep’te, hayat pahalılığı da günden güne artıyor. Artan pahalılık nedeniyle alım gücü düşen vatandaş ise zoraki olmayan ihtiyaçlarını ertelemek durumunda kalıyor. Kent merkezinde faaliyet gösteren esnaf da ekonomik krizden payına düşeni aldı.

DESTEK BEKLENİYOR!

Dövizin 18 liranın üzerine çıktığı dönemde başlayan ve halen devam eden pahalılık nedeniyle günden güne satışları düşen esnaf, neredeyse satış yapmadan dükkan kapatıyor. Kentte ortaya çıkan bu manzaraya isyan eden esnaf, esnafa yönelik düzenleme ve destek paketlerinin bir an önce hayata geçirilmesi yönünde istekte bulundu.

“NEREYE KADAR SÜRECEK?”

Gazetemize konuşan Esnaf Odası temsilcileri, “Ham maddenin çıktığı ilk elden geldiği son ele kadar bakmak gerekiyor. Bir ürün yola çıktığından kaç liraymış, satıldığından kaç liraymış, bunun iyi bir şekilde irdelenmesi ve incelenmesi yapılmalı. Piyasalar çok sakin, satışlar çok düştü. 100 esnafın ancak 5’i satış yapabiliyor. Her yıl giden yılı aratır hale geldi. Artık geçinmek ve eve ekmek götürmek çok zorlaştı. Bu durum nereye kadar gidecek bekleyip göreceğiz.”

ESNAF ENDİŞE İÇERİSİNDE!

“Odalara yeni üyeler geliyor, ama üye olduğu gün kredi çekmek için faaliyet belgesi alıyor. Odadan başka bir beklentileri yok, sadece kredi çekmek için geliyor ve kayıt yaptırıyorlar. Ülke ekonomisi her zaman böyle çalkantılı dönemlerden geçmiştir, krizin daha da derinleşeceği endişesini taşıyoruz. Çünkü A’dan Z’ye iğneden ipliğe her şeye zam geldi, buna karşın insanların alım gücü düştü, geçim zorlaştı. En kısa zamanda eski günlerimize dönmeyi arzuluyoruz.”

ESNAFA DESTEK ŞART!

“Pandemi sürecinden en çok zarar gören ve yara alanlar hiç şüphesiz esnaf oldu. Birçok esnaf, kepenk kapatmak zorunda kaldı. Hatta dükkanını günlerce siftahsız kapatanlar oldu. Sıkıntılar devam ediyor, Rusya- Ukrayna savaşı da sıkıntıların üstüne tuz-biber oldu. İnsanlar para harcamıyor, ihtiyaçlarını öteliyor. Dolayısıyla para kazanamayan esnaf ayakta durmakta zorluk çekiyor. O nedenle devletin bir an önce bir yıl ödemesiz, faizsiz 50 bin lira kredi desteği sağlaması şart. Sektörlerin ve esnafın rahat nefes alabilmesi için bu yapılmalı” ifadelerine yer verdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.