Julide Konukoğlu ile 8 Mart özel röportajı: Kutnia’nın vatanı Gaziantep...

Julide Konukoğlu ile 8 Mart özel röportajı: Kutnia’nın vatanı Gaziantep...
Julide Konukoğlu, 20 yıl Özel Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanlığı yaptı. Son 5 yıldan beri ise kurucusu olduğu Kutnia markasının yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.

Julide Konukoğlu, 20 yıl Özel Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanlığı yaptı. Son 5 yıldan beri ise kurucusu olduğu Kutnia markasının yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Kutnia markasının Gaziantep doğumlu olduğunu ifade eden Konukoğlu, “Gaziantep’e özgü 100 yıllık kumaş olan kutnu kumaşından geliştirilen Kutnia, Türkiye ve dünyayı hedefleyen bir markadır” Diyor.

Kutnia markasının kurucusu Julide Konukoğlu ile, Kutnia’nın yolculuğunu ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü konuştuk.

Kutnia markanız uzun soluklu bir yolculuk gibi. Ve hedefe emin adımlarla yürüyor. Çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Elbette, moda çok zengin bir sektör. Hem dünyada hem ülkemizde devamlı değişen bir sektör. Türkiye’den bir markanın dünyada yer alabilmesi için sizin de bahsettiğiniz gibi uzun bir soluk ve zamanlama gerekiyor. Güçlü bir marka için çok güçlü bir hikayesi var kumaşımızın. Dünyanın buna tepkisi hakikaten çok olumlu. Biz de bu güçle Kutnia markasını dünyaya götürmeye çalışıyoruz. 

İlk aşamada zamanlama ve programlama açısından markanın kendisini oluşturmakla işe başladık. Belki belli bir süre sadece yazdığımız ve çizdiğimiz bir bölümdü. Bu dönemde markanın isminden, hedef kitlesine kadar; beş yıl, on yıl sonra nerelerde olabileceği ile ilgili stratejiler belirlendi. Kutnu kumaşının Ar-Ge’si ile ilgili çalışmalar yapıldı. Kumaş dikişe daha uygun bir hale getirildi. Daha sonra markanın doğduğu ülkemizde kuvvetli olması için çeşitli PR çalışmaları yapıldı.

Moda dünyasındaki isimler Gaziantep’te ağırlandı. Gaziantep’te üç defile yaptık. İstanbul’da bazı defilelere katılımlarımız oldu. Ayrıca özel misafirlerimize de defile yapıldı. Hem basından hem moda dünyasından birçok insanı ağırlayarak Kutnia’yı tanıtmış olduk. Ülkemizde yapılan tanıtımlardan sonra özellikle Avrupa’ya adım attık. Halen çalışmalarımızın hedefi Avrupa.

DOKU KUMAŞLARINDA ÜLKEMİZ ÇOK ZENGİN KONUMDA

Bir süre önce ‘Doku Kumaş Tasarım Yarışması’ düzenlendi. Kutnu kumaşı özelinde bu yarışmalar ve projeler çoğalacak mı? 

Doku Kumaş Tasarım Yarışması benim için çok kıymetliydi. Biliyorum ki ülkemiz doku kumaşlarında hem yöresel hem el sanatlarında hem de desen açısından çok zengin konumda. Bu konuda yapılan çalışmaların hepsi çok kıymetli. Yerelde veya yöreselde kalması aslında bu zenginliği biraz zayıflatıyor. Bu durumu kuvvetlendirmenin en güzel yolu da yeni nesil tasarımcılarımızla bu tarz işlerin çalışılması. Bu anlamda Doku Kumaş Tasarım Yarışmasına katılan tasarımcıların veya başvuranların bu heyecanın yaşatılması çok değerli. Bu yarışma hedefine ulaştı. Gerekli alkışı aldığını da düşünüyorum ve devamı gelecek.

ŞU ANKİ HEDEF AVRUPA

Kutnia’yı dünya sahnelerinde başka nerelerde göreceğiz, hedefiniz nedir?

Dubai, İtalya, Azerbaycan, İsviçre, Belarus, Kuveyt, Amerika, Fransa, İngiltere, Japonya, Suudi Arabistan ve Hollanda olmak üzere şu anda ulaştığımız ülke sayısı 12. Daha önce de belirtmiştim, şu anda Avrupa ülkeleri önceliğimiz. Amerika kıtası ve Uzakdoğu ülkelerini saha sonra çalışılması gereken ülkeler olarak düşünüyoruz. Elbette orada şimdiden oluşturduğumuz network ve iletişimlerimiz var. Bu bir sonraki hedef gibi görünüyor. Türkiye’den sonra Avrupa’da güçlenmek öncelikli hedefimiz.

KUTNİA MARKASI KADINLARA ÖZEL BİR ÇALIŞMA

Kutnu özelinde kadınlarla ilgili özel bir projeniz var mı?

Kutnu kumaşının kadınlarımızın hayatında yer almasını sağladığımız için çok mutluyum. Kutnia’nın kadınlar için yaptığım özel bir durum olduğunu düşünüyorum. Kutnu kumaşı daha öncesinde sadece şal veya okullarda folklorda giydiğimiz şalvarın dışında kullanılmıyordu. Şimdi gardırobumuzda gayet rahat giyebileceğimiz kıyafetler haline geldi. Yatak örtüleri, Amerikan servisleri, yani evimize giren bir ürün haline gelmesini sağlamak amacıyla oluşturduğumuz Kutnia markası, aslında kadınlara özel çalışmadır 

KADIN VE ERKEĞİN EŞİT OLDUĞU BİR DÜNYA DİLİYORUM

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaşıyor, bu konuda neler söylemek istersiniz.

Ben 8 Mart Dünya Kadınlar günü gibi bir gün kutlanmayan ve hakikaten kadın ve erkeğin eşit olduğu bir dünyayı diliyorum ve istiyorum.

Kaynak: Telgraf

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.