Bilfen Gaziantep okullarından piyano başarısı

Bilfen Gaziantep okullarından piyano başarısı
“12 yaşındaki Bilfen Okulları öğrencisi Kaan Baydemir’den 3.lük Ödülü”

Eğitimde akademik başarılarının yanı sıra sanat, spor, teknoloji ve bilimde de adından söz ettiren Bilfen Okulları öğrencileri yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Geleceğin sanatçı adaylarını bir araya getirmek, gençlerin klasik müziğe ilgilerini arttırmak ve farklı müzik etkinliklerinde başarılı olmaları için tecrübe kazandırmak amacıyla düzenlenen Çukurova Üniversitesi 3. Uluslararası "Rhapsody" Piyano Festivali ve Yarışmasında Bilfen Gaziantep Okulları 6. Sınıf öğrencisi Kaan BAYDEMİR, 9-12 yaş aralığı olan B Kategorisinde 3. lük ödülü aldı.


Adana Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelmiş olan piyano festivali ve yarışması, uzun pandemi döneminin ardından bu yıl yüz yüze olarak 3. Rhapsody Adana Piyano Festivali ve Yarışması adıyla gerçekleşti. Farklı yaş kategorilerinde ve birçoğu ülkenin saygın üniversitelerinde okuyan konservatuvar öğrencilerinden oluşan yaklaşık 250 birbirinden yetenekli piyanistlerin hünerlerini sergilediği yarışmada sonuçlar görkemli bir ödül töreni ile açıklandı. Bilfen Okulları Gaziantep Kampüsü 6. sınıf öğrencisi ödüllü piyanist Kaan Baydemir ise 9-12 yaş aralığı olan B Kategorisinde kendisi gibi daha önceden ödüller almış birçok yetenekli rakibini geride bırakarak 3. lük ödülüne layık görüldü.
Farklı kategori ve yaşlarda eserlerini sergilen piyanistleri değerlendiren yarışma jürisinde, Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, Prof. Dr. Eser Bilgeman Şakir, Doç. Gökhan Aybulus, Doç. Dr. Jerfi Aji, Doç. Yuriy Sayutkin ve Cem Babacan gibi Türkiye ve dünyanın seçkin piyanist ve akademisyenleri yer aldı.

Hem Sanatta Hem Matematikte Başarı

Kaan Baydemir, hem bir matematik dehası hem de piyano… Bu iki özelliğinin de birbirini beslediğini düşünen BAYDEMİR, ABD’den Rusya’ya, Ukrayna’dan Türkiye’ye dek çok fazla ödülü kazanmış, bir yandan matematik yarışmalarına, diğer yandan piyano yarışmalarına katılarak üstün yeteneğini birçok kulvarda pekiştiriyor. Katıldığı ilk uluslararası yarışmada da Avrupa birinciliğini alması, yeteneğinin düzeyi hakkında sağlam bir fikir veriyor.

Kaan Baydemir başarı tablosu

Aralık 2020 Uluslararası Genç Yetenekler İstanbul Yarışması Özel Jüri Ödülü
Şubat 2021 XII. Shavshinsky Uluslararası Müzik Yarışması 3. lük ödülü (Rusya)
Şubat 2021 ABD South Florida Uluslararası Müzik Yarışması 2. lik ödülü (ABD)
İletişim Daire Başkanlığı tarafından 23 Nisan Bayramı için gerçekleştirilen 7 çocuk – 7 bölge
Reklam Filmi Projesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesini temsil etmek için seçilmiştir.
Haziran 2021 Tekirdağ Bilsem tarafından Türkiye genelinde yapılan müzik yarışmasında ortaokul (5,6,7 ve 8. Sınıflar arasında) kategorisinde Türkiye 2. liği elde etmiştir.
Temmuz 2021 de LCM (İngiltere Müzik Okulu ) mezuniyet sınavında en yüksek mertebe olan 8. Kademeden 97 puan alarak Takdirname ile mezun oldu.
Çukurova Üniversitesi Rhapsody Piyano Yarışması (9-12yaş) 3.lük ödülü.
Matematik Başarıları
TZV (Türkiye Zekâ Vakfı) sınavında okulu ARGEM’i temsil ederek 6.lığı elde etti.
Tales Matematik Yarışması 2020 sınavında 5. Sınıflarda Türkiye 3.lüğü elde etti.
2020 Kanguru Matematik Olimpiyatı Yarışmasında 5. Sınıflarda Türkiye 4.lüğü elde etti.
Kanguru Matematik 2021 yarışmasında yüz yüze kategorisinde Türkiye 2.liği elde etti.
İstanbul Bilim Olimpiyatlarında Bronz Madalya kazanarak Tübitak hazırlık grubuna kabul edilmiş olup çalışmalarına devam etmektedir.
TMY (Türkiye Matematik Yarışması) 1.lik madalyası
2019 3. Sınıf Matematik Türkiye 1.liği.
2019 Almanya Musical Fireworks competition 1.lik (9yaş kategorisi)
Bulgaristan 2019 Heirs of Orpheus (9yaş) 2.lik ödülü bu yarışmalara yüz yüze katıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.