Makina Mühendisleri Kocalar dedi

Makina Mühendisleri Kocalar dedi
Gaziantep (MMO) Makine Mühendisleri Odasında Başkan değişmedi. Aykut Kocalar 318 Oy alarak yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Tek liste ile gidilen genel kurulda, Başkan Aykut Kocalar, her dört Makine Mühendisinden birisinin işsiz olduğunu belirterek, ülkede genç işsizlik patladığını ifade etti.
Umutsuz gençlerin yurt dışında bir yaşamın hayalini kurduğunu söyleyen Kocalar, “Genç işsizlik patlamış durumda, her 4 makina mühendisinden 1’i işsiz. Umutsuz gençler yurt dışında bir yaşamın hayalini kuruyor, ülkenin kıt kaynaklarıyla yetiştirilen beyinler birer birer gelişmiş ülkelere göçüyor. Her ne kadar işsiz olan üyelerimize iş bulma konusunda destek olmaya çalışsak da bu gayretimiz tabiri caiz ise bataklıktaki sinekleri tek tek avlamaya çalışmaktan öteye gitmiyor. Sorunun asıl çözümünün bataklığın kurutulmasından, yani planlı, gerçekçi, odağına halkı alan ekonomik modellerle üreten bir ülkeye dönüşmekten geçtiğini artık hepimiz biliyoruz” dedi. 

PEMBE TABLOYA ARTIK KİMSE İNANMIYOR
Kocalar, “Yaklaşık yarısı asgari ücrete mahkûm olan halkın önemli bir kısmı beslenme ve barınma ihtiyacını bile zorlukla giderebilecek hale geldi. Şimdi halkın gündeminde elektrik ve doğalgaz faturalarının nasıl ödeneceği, araçların deposunun nasıl doldurulacağı, tencerelerin nasıl kaynayacağından başka bir şey yok. TÜİK istatistiklerindeki pembe tabloya artık kimse inanmıyor” diye konuştu. 

YENİDEN BAŞKAN
Yapılan seçimin ardından yeniden başkanlığa seçilen Kocalar’ın listesinde şu isimler yer aldı: 

YÖNETİM KURULU
Aykut Kocalar, Hamit Öztürkmen, Çetin Külah, Kemal Keskin, Eyüp Zengin, Sultan Büşra Artaş, Salih Çilsal

YEDEK
 Elvin Yazğılı, C. Cemgil Şefik, Özer Parlak, Hasan Ali Şahin, Mehmet Demir, İbrahim Yıldızhan, M.Ali Öztürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.