Oğuzeli’ne Kılıç markası

Türkiye’nin marka ve coğrafi işaretler konusunda gerçek nüfusunun 100 bin olan Oğuzeli ilçesinin MHP’li belediye başkanı Mehmet Sait Kılıç’ın 8 yıllık görev süresi içerisinde bir çok hizmete imza atması ilçenin kaderini değiştirdiği ifade edildi.

8 yıldan buyana Oğuzeli Belediye Başkanlığını yapan Mehmet Sait Kılıç, eskiden Oğuzeli’nin Gaziantep’in nimetlerinden faydalanamadığını ve külfetlerinden zarar gördüğünü, kendisinin döneminde bunu terse çevirerek nimetlerden faydalanıp, külfetlerden kurtulan bir ilçe olduklarını, kendisinin de aynı zamanda küçükken hayal kurduğu bir çok projeye imza atarak Oğuzeli’nin Ezo Gelin çorbası, Kurutmalık, Ezo gelin bebeği ve Nar ekşisinin de cografi işaretlerini alarak marka ilçe yapma yolunda büyük emekler verdiklerini vurguladı.

COĞRAFİ İŞARETLERDE 4 MARKA
Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, coğrafi işaretlerde kurutmalık, ezo gelin çorbası ve bebeği ile nar ekşisinin coğrafi işaretlerini alarak bu ürünlerin markalaştığını açıkladı.


GENÇLERE BÜYÜK HİZMET
Oğuzeli İlçe Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, gençler için Ata Sporlarını yaşatmak ve 8 dalda spor eğitimi verildiğini, gençler için kütüphane açılarak hizmet vermeye devam ettiklerini söyledi.
GÜNEŞ ENERJİLİ KÜLTÜR MERKEZİ
Kılıç, Dünyanın ve Türkiye’nin yenilenebilir enerjisi olan Güneş enerjisinin Oğuzeli Kültür Merkezi üzerine 150 kilovat kurduklarını ve aynı zamanda hem Belediye binasını hemde kültür ile nikah salonunun enerjisini kendileri üreterek para ödemediklerini belirtti.


SEYİR TEPESİ GAZİANTEP’İN EN ÖNEMLİ TEPESİ
Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, seyir tepesini hizmete açtıklarını ve Gaziantep’in en önemli yüksek tepelerinden birisi olduğunu ve oradan da Gaziantep’in her yerini izleyebilecek bir yer olduğunu, restorant ile kır evlerinin bulunduğunu dile getirdi.
SACIR SUYU TERTEMİZ
Sait Kılıç, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in büyük destekleriyle Japon kredili, Türkiye’nin en önemli arıtma merkezinin kurulduğunu ve kendisininde en büyük hayallerinden birisi olan Gaziantep’in tüm atıklarının geldiği dere olan Sacır deresininin bundan böyle tertemiz suyu olduğunu bundan dolayı da Fatma Şahin’e teşekkür ettiğini açıkladı.


100 BİN NÜFUSLU İLÇE
Pandemi döneminde Gaziantep’in en önemli mesire yerleri ve bağ evi bölgesi olan Oğuzeli’nin yoğun bir şekilde villalar ile bağ evlerinin yapıldığını, yaz aylarında nüfuslarının 40 binden 100 bine ulaştığını söyleyen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Gaziantep’in en önemli bölgelerinden birisi olan Oğuzeli’nde bağ evi ve villa türü siteler pandemide büyük ilgi görürken bundan dolayı nüfusumuzda 100 bine çıktı” dedi.
YENİKENT KONAKLARININ SORUNLARINI ÇÖZDÜK
Gaziantep’in Oğuzeli Körkün bölgesinde bulunan yaklaşık 300 konutun bulunduğu Yenikent konaklarında bizim dönemimizden önce başlayan bir projedir ve müteahitten dolayı mağduriyet yaşandığını belirten Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Yenikentte mağdur olan vatandaşların inşaat ustalarını isteyenlerin yenilediğini ve başvurmaları halinde verebileceklerini de sözlerine ekledi.
MOBİLYA KENT GELİYOR
Türkiye’nin İnegöl’den sonra en büyük Mobilyakent ilçesi olacaklarını ve mobilyakentin imarsal tüm problemlerini çözdüklerini, 300 mobilya fabrikasının hemde teşhir salonlarıyla birlikte Karkamış, Suriye, Gaziantep üçgeninde büyük hizmet vereceğini söyleyen Mehmet Sait Kılıç, “ Ben göreve geldikten sonra yaklaşık 8 yıldan buyana mobilya ihracatçılar birliği derneği başkanı olan ve aynı zamanda S.S. Mobilyacılar Kooparatifinin başkanı olan Ayşe Pınar Tümüklü’nün büyük çabalarıyla yol aldık. Büyük ihtimalle bu yıl temelini atarız. Birinci etabıda 2023’ün ilk aylarında bitirmeyi planlıyoruz. Bu proje hem Gaziantep’in hemde Oğuzeli’nin yüzünü güldürecek bir marka projedir” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.