Eğitim Dilekçesi Örnekleri

Eğitim Dilekçesi Örnekleri

Eğitim dilekçesi örnekleri öğrenciler için tasarlanmış bir konu olup gerekli talepler beraberinde isteği arz etme prosedürü olarak bilinmektedir. Eğitim alanına yönelik ders bırakma, dersten muaf olma, özel durum veya ders ekleme gibi pek çok eğitim dilekçesi bulabilmeniz mümkündür. Öğrencilik sisteminde yer alan bu durum eğitim kurumlarının sunduğu olanaklar olup yeni eğitim sisteminde kullanılmakta olan adımlar olarak bilinmektedir. Üniversitelerde okunan bölüm derslerine yönelik veya kayıt ile ilgili konular olmak üzere bazı eğitim dilekçeleri şu şekilde sıralanmaktadır.

Ders bırakma başvuru dilekçesi

Ders yükseltme sınav başvuru dilekçesi

Ek ders işletme başvuru dilekçesi

Kayıt sildirme/dondurma dilekçesi

Kısmi zamanlı başvuru dilekçesi

Mazeret sınavına başvuru dilekçesi

Dikey geçiş sınavı muafiyet dilekçesi

Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş dilekçesi

Yukarıdaki dilekçe türlerinden hariç pek çok dilekçe örneği bulunup kolayca işleminizi yapmanız mümkündür. Bu dilekçe çeşitlerinin örneklerine gittiğiniz üniversitenin sisteminden de ulaşabilmeniz mümkündür. Öğrencilik hayatınızda kolaylık sunan adımları dilekçe yazarak gerçekleştirebilirsiniz.

Okula Dilekçe Örneği

Okula dilekçe örneği kapsamında genellikle velilerin kullandığı dilekçe türünden bahsetmek gerekiyor. Okunan bölüm veya sınıfla ilgili bir durumu belirteceğiniz gibi eğitim ile ilgili farklı konularda da durum bildirimi yapmak adına okula dilekçe vermeniz mümkündür. Örneğin; veli tarafından yazılacak dilekçe öğrencinin okula gitmeme sebebi olabileceği gibi okula devam etmesi yönünde de olabilmektedir. Bu tip durumlar okula dilekçe örneği şeklinde nitelendiriliyor olup mevcut prosedürle işleminizi hızlandırmaktadır.

Disiplin Dilekçe Örneği

Disiplin dilekçe örneği öğrencilerin okul çerçevesindeki belli ahlak kurallarına uymadığı takdirde disiplin kurulu öğretmenlerinin ilgili bölüme dilekçe vermesi işlemidir. Bu durumda hem öğretmenler hem de öğrencilerin velileri açısından belli bir süreç başlamış demektir. Disiplin cezasının çıkması adına uygulanan bu prosedür genel olarak öğrencinin okul durumuyla ilgilidir.

Veli Dilekçesi Örneği

Veli dilekçesi örneği kapsamında okulda okuyan öğrencinin velisi gerekli neden dâhilinde ilgili eğitim kurumuna ad-soyadı imza ve tarih olmak üzere arz durumunu belirtmektedir. Bu dilekçeler konuya göre farklılaşacağı gibi çocuğun eğitim hayatındaki durumuyla da ilgilidir. Genel bir prosedür olmasına rağmen işlemi hızlandıran protokol sayılır. Normalde veliler sözlü şekilde de durumu ifade edebilir ama kurum açısından dikkate alınan işlemler veli dilekçeleri beraberinde uygulanabilmektedir.

Diploma Kayıt Örneği

Diploma kayıt örneği okul müdürlüğü tarafından dilekçe sahibinin almış olduğu belge beraberinde farklı bir okula yazılmadığı belirlenmesi sonrasında dilekçe altına ya da arkasına onaylı bir şekilde verilen belgedir. Bunun haricinde alınan diplomanın kaybedilmesi durumunda aynı yöntem beraberinde talebe yönelik verilebilmektedir.

Okul Numarası Öğrenme

Okul numarası öğrenme okul numarasını bilmeyen ya da kaybetmiş olan öğrenciler için e-devlet sisteminin sunmuş olduğu kolaylıktır. Bu uygulama okulun öğrenci işlerinden de yapılabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı sistemine giriş yapmanız halinde de öğrencilerin okul numarasını öğrenebilmesi mümkündür.

Genel bakımdan belirtilen başlıklar dâhilinde merak ettiğiniz her konuda bilgi edineceğiniz Resmi Evrak sitesi ayrıcalıklı paylaşım sunmaktadır. Sitemizi kolay adımlarla ziyaret edebilmek adına Resmievrak.com yazmanız yeterlidir. Bu sayede aradığınız bilgilerde ek sayfalar açmak yerine daha hızlı bilgi edinmeniz mümkün olacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.