Video Haber...Fatma Girik’e Gaziantep neden ağlıyor?

Gaziantep’in Barak bölgesinin efsane gelini Ezo Gelin "filmini yapan yapımcı Memduh Ün’ün eşi Fatma Girik’in Vefatı en çok Gazianteplileri büyük üzüntüye sevk etti.Ezo Gelin’de başrol oynayan kadın sanatçı Fatma Girik ile Erkek sanatçı Kadir İnanır’ın oynadığı Ezo Gelin gişe rekorları kırmıştı.

EZO GELİN’İN HİKAYESİ NE?

Ezo, yaşadığı köyde herkesin hayran olduğu güzeller güzeli genç bir kadındır. Aynı köyde yaşadıkları, kendisi gibi saf ve iyi niyetli biri olan Ali'yle evlendirilen Ezo, buna rağmen köy ağası Reşat'ın peşinden koşmasını engelleyemez. Evli olmasına rağmen Ezo'yla evlenmeye kararlı olan Reşat, reddedildikçe işin daha da üstüne gider, türlü çirkin hareketle Ezo'yu elde etmeye çalışır. Çok mutlu bir yuva kuran Ezo ve Ali'nin mutluğuna gölge düşmesi ise an meselesidir. Ali askere gider ve buradan Kore Savaşı'na gönderilir. Bu da ailenin trajik bir şekilde dağılması anlamına gelmektedir. Ali’nin Kore Savaşı’nda şehit düştüğü haberi geldikten sonra adetlere göre Ezo Gelin kayınbiraderi ile evlendirilir, asıl trajedi Ali’nin aslında ölmeyip Kore gazisi olarak köye dönmesiyle başlar.


OYUNCULARI KİM?

Ezo, yaşadığı köyde herkesin hayran olduğu güzeller güzeli genç bir kadındır. Aynı köyde yaşadıkları, kendisi gibi saf ve iyi niyetli biri olan Ali'yle evlendirilen Ezo, buna rağmen köy ağası Reşat'ın peşinden ayrılmasını engelleyemez. Evli olmasına rağmen Ezo'yla evlenmeye kararlı olan Reşat, reddedildikçe işin daha da üstüne gider, türlü çirkin hareketle Ezo'yu elde etmeye çalışır. Çok mutlu bir yuva kuran Ezo ve Ali'nin mutluğuna gölge düşmesi ise an meselesidir. Ali askere gider ve buradan Kore Savaşı'na gönderilir. Bu da ailenin trajik bir şekilde dağılması anlamına gelmektedir. Ali’nin Kore Savaşı’nda şehit düştüğü haberi geldikten sonra adetlere göre Ezo Gelin kayınbiraderi ile evlendirilir, asıl trajedi Ali’nin aslında ölmeyip Kore gazisi olarak köye dönmesiyle başlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.