Gaziantep FK yerliye dönmek zorunda

Gaziantep FK yerliye dönmek zorunda
Gaziantepspor başkanlarından ve Kalespor Onursal Başkanı Mutlu Özpineci, katıldığı Spor Tempo’da Gaziantep Futbol Kulübü’nün transfer politikasını yorumladı. Mutlu Özpineci, “Gaziantep Futbol Kulübü, kendi öz evlatlarını bulmazsa, bu sürkülasyonla başarılı olma şansı yok” dedi.

Pazartesi akşamlarının en çok izlenen programı Spor Tempo’nun canlı yayınına katılan ve Spor Müdürümüz Mustafa Teke’nin sorularını yanıtlayan Gaziantepli spor adamı ve Gaziantepspor başkanı Mutlu Özpineci, devre arası transfer dönemini yorumladı. Gaziantep Futbol Kulübü’ne önerilerde bulunan Mutlu Özpineci, önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ALT YAPISI OLMAYAN BAŞARILI OLAMAZ
Mutlu Özpineci, Gaziantep Futbol Kulübü’nün 3 yıldan buyana hazırcılığa alıştığını ve hiçbir genç yetenek çıkaramadığını dile getirerek, “Şu anda transfer dönemi. Bakıyorum gelecekler var, gidecekler var. Üç yıldan buyana bu takımın aldığı futbolcu sayısına baksanıza. Sezon başında 15 yeni transfer yapıyorsun, şimdi bunların 10 tanesini gönderip, yerine 5-6 yeni oyuncu getireceksin. Böyle gitmez. Hem kulübe zarar, hemde şehrin ekonomisine. Bakın döviz kuru fırladı gitti. Sizin sezon başında getirdiğiniz 15 yeni transferin ekstra bu kulübe maliyeti 200 milyon TL. Bu parayı kim verecek. Sıkıştığında “Yetiş papa babası” diyorlar. O adama yazık değil mi? sonuçta bu şehrin parasını yabancılar alıp gidiyor. Siz alt yapınızı kabullenmiyorsunuz. Öncelikle bir alt yapınız olsun. Verin amatörlere ve oradan destek isteyin. Orada oynatacağınız oyuncular, yarın size para kazandıracaktır” dedi.

Gaziantep FK yerliye dönmek zorunda

MENEJERLERDEN KURTULUN
Gaziantep Futbol Kulübü’nde transferlerin genelde menejerler tarafından yapıldığını dile getiren Gaziantepli spor adamı Mutlu Özpineci, “Gaziantep Futbol Kulübü, menejerler kimi getirirse, teknik direktör kimi isterse onu alıyor. Şimdi 3 tane menejer var Türkiye’de. Bu menejerler hem teknik direktörü getiriyor, hemde istedikleri oyuncuları. Teknik Direktöre bu oyuncularıda yanında götür diyorlar. Öylede oluyor. Gaziantep FK’da maalesef son yıllarda menejerlere takıldı. Bunun önüne geçme zamanı geldi. Kendi öz evladını bulman zamanı geldi. O kadar teknik direktörümüz var. Bunlardan neden faydalanmıyoruz. Bu teknik adamlara neden güvenmiyoruz” diye konuştu.

ERHAN YÜKSEK’E GÜVENİYORUM
2006 yılında Gaziantepspor Asbaşkanı iken Gaziantepspor’a getirdiği Erhan Yüksel’in şu anda Gaziantep Futbol Kulübü’nde CEO olarak göreve başladığını anımsatan Özpineci, “Erhan Yüksek’e güvenmelerini istiyorum. Bilgili ve kendini geliştirdi. Mesala bu devre arasında yapılacak olan transferlerin bir kere Erhan Yüksek’e sorulması lazım. Bu transferler Erhan’la yapılmalı. Yoksa bu kulüp yine zarar görür. Yönetiminde Erhan’a inanarak birlikte hareket etmesi iyi olur” ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.