Yeni yılın ilk gününde hava nasıl olacak? Yılbaşında kar yağacak mı?

Yeni yılın ilk gününde hava nasıl olacak? Yılbaşında kar yağacak mı?
Yeni yılın ilk gününde hava nasıl olacak? Yılbaşında kar yağacak mı?Yılbaşı denildiğinde akla ilk gelenlerden biri de kar yağışı. Peki yeni yılın ilk gününde kar yağışı olacak mı? Yılbaşında hava nasıl olacak. İşte ayrıntılar....

 2022 yılının ilk gününde havaların nasıl olacağı en çok merak edilenlerin başında yerini aldı. Geçtiğimiz yıl, yılbaşı akşamında yağan kar bu yıl da beklentilere neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahminlerini yayınladı.


YENİ YILDA HAVA NASIL OLACAK?

Gelen bilgilere göre yeni yılın ilk gününde ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli çevrelerinin yağışlı geçecek.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Tokat çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Cumartesi sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmayacak.

Batı kesimlerde hava mevsim normallerinin biraz üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

1 OCAK 2022 HAVA DURUMU

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE HAVA DURUMU
Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte bölgenin doğusunda buzlanma ve don bekleniyor


MARMARA BÖLGESİNDE HAVA DURUMU
Marmara parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) bölgenin doğusu ile Kırklareli çevrelerinin yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin güneyinde yer yer pus ve sis görülecek.

EGE BÖLGESİNDE HAVA DURUMU
Ege Bölgesi parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.


AKDENİZ BÖLGESİNDE HAVA DURUMU
Akdeniz Bölgesi parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis görülecek.

İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE HAVA DURUMU
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ve Ankara çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yer yer pus ve sis ile birlikte bölgenin doğusunda buzlanma ve don bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİNDE HAVA DURUMU
Batı Karadenizde hava parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Sinop çevreleri ile Kastamonu kıyılarının, yarın bu sabah saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİNDE HAVA DURUMU
Karadeniz Bölgesi'nde hava parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE HAVA DURUMU
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve zamanla doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.