Son Dakika: Gaziantepliler Dikkat! Gaziantep'te Toplu Ulaşıma Zam Yolda!

Son Dakika: Gaziantepliler Dikkat! Gaziantep'te  Toplu Ulaşıma Zam Yolda!
Döviz kurunda meydana gelen artış sonrası akaryakıt fiyatlarına zam yapılması da gündemde. Gece yarısından geçerli olmak üzere pompaya yansıyacak zam ile birlikte benzine 52 kuruş, motorine ise 50 kuruş zam yapılıyor. Zam kararını değerlendiren Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak ve Gaziantep Otobüsçüler Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Tevfik Göğüş, art arda gelen zamların esnafı olumsuz etkilediğini söyledi.

Döviz kurundaki önlenemez artış, sanayicinin, esnafın ve vatandaşın hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Döviz kurundaki son yükselişin ardından akaryakıt fiyatlarına yeniden zam yapılacağı öğrenildi. Gaziantep’te litresi 8 lira 30 kuruş olan benzine 52 kuruş, litresi 8 lira 40 kuruş olan motorine ise 50 kuruş zam yapılacağı öğrenildi. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere pompaya yansıyacak fiyatlar sonrası akaryakıt fiyatları 9 TL dolaylarına ulaşacak. Kararı yorumlayan esnaf, akaryakıt fiyatlarındaki önlenemez artışa tepki gösterdi.

Son Dakika: Gaziantepliler Dikkat! Gaziantep'te  Toplu Ulaşıma Zam Yolda!

“AKARYAKITA SERİ ŞEKİLDE ZAM GELİYOR”

Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak,

“Esnafın durumu çok sıkıntılı, seri şekilde akaryakıta zam geliyor. Dolar 11 liraya, Euro ise 12 lira 40 kuruşa kadar yükseldi. Gelen tüm zamlar, esnafımızı yakından ilgilendiriyor. Araçlarımızda kullandığımız akaryakıt başta olmak üzere, yedek parça, lastiklere zam geliyor. Eskiden esnaftan aldığımız yedek parçada, ürünün fiyatı TL olarak yazılır ve bir hafta sonra ödeme yapardık. Şimdilerde ise esnaf, yedek parçanın kendisini yazarak, o oranda para alıyor.”

“ZAM KAÇINILMAZ!”

Sözlerini sürdüren Çolak,

“Sabahın ilk ışıklarından gece yarısına kadar esnaf, yolcu taşıyor. Kontak kapatmak gibi bir lüksümüz yok. Araçlarda kullanmış olduğumuz mazotun litre fiyatı şu anda 8 lira 40 kuruş. Pompaya yansıyacak zam ile birlikte bu oran 8 lira 90 kuruşa yükselecek. Hal böyle olunca taşıma ücretlerine zam yapılması kaçınılmaz olacak” diye konuştu.  

“TİCARİ AKARYAKIT DESTEĞİ ŞART”

Gaziantep Otobüsçüler Kamyoncular ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Tevfik Göğüş, akaryakıt fiyatlarına gelen zamma ilişkin açıklamalarda bulundu.  Döviz kurundaki yükselişe bağlı olarak akaryakıt fiyatlarının arttığını söyleyen Göğüş,

“Öyle görünüyor ki akaryakıt fiyatlarına zamlar gelmeye devam edecek. Artık zamlar, olağan dışı bir hal almaya başladı. Daha önce benzin ile motorin arasında en azından 1 lira fark olurdu, şimdi motorin fiyatları benzin fiyatlarından daha yüksek. Esnaf olarak taşıma işlerinin lokomotifiyiz ve akaryakıt fiyatları en büyük gider kalemimiz.  Bize gelen zamların tamamını taşıma ücretlerine yansıtamıyoruz. Yansıtmamız halinde silsile halinde her şeye zam gelecek. Bu zamlar da herkesi olumsuz etkileyecek.”

“ESNAF, ANCAK GÜNÜ KURTARIYOR”

Esnafın kan ağladığını söyleyen Göğüş,

“En büyük gider kalemimizi akaryakıt oluşturuyor. Bunun üzerine bir de aracın masraflarını eklediğimiz zaman, durum içinden çıkılmaz bir hale bürünüyor. Araç sigortaları, kasko, yedek parça, lastik, akaryakıt gibi kalemler önemli giderlerimizi oluşturuyor. Bu noktada esnafa yönelik Ticari Akaryakıt Desteği verilmesi gerekiyor. Akaryakıt desteği olmazsa esnaf, art arda gelecek zamlar karşısında tutunamayacaktır. Nakliyeye zam geldiği zaman her şeye zam geliyor. Şu anda araçların gidiş-geliş cirosu akaryakıt masrafını bile çıkarmıyor. Esnaf çalıştığı zaman ancak günü kurtarıyor. Araçla ilgili bir sıkıntı olduğu zaman esnaf, zor durumda kalıyor”

diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.