OLAY SPOR ÖZEL... Gaziantep FK’ya döviz çalımı

OLAY SPOR ÖZEL... Gaziantep FK’ya döviz çalımı
Son günlerde yükselişi durdurulamayan döviz kurunda yaşanan dalgalanma spor kulüplerine de büyük zarar verdi. Yabancı oyuncularla Dolar ve Euro karşılığında anlaşma sağlayan Gaziantep Futbol Kulübü ile diğer kulüplerin 3 aylık süreçte kur kaybı dağlar kadar oldu.

Süper Lig’de 12 maç sonrasında 15 puan alarak yoluna devam eden Gaziantep Futbol Kulübü, dövizin hızlı yükselişinden en çok yara alan kulüplerin başında geliyor. Şu anda kadrosunda 15 yabancısı bulunan Gaziantep Futbol Kulübü’nde kur farkı 60 milyon TL’ye kadar çıktı. Gaziantep Futbol Kulübü’nde yöneticilerin dövizin hızlı yükselişi karşısında kara kara düşünmeye başladıkları görülüyor.


15 YABANCI, 5 MİLYON EURO FARK
Gaziantep Futbol Kulübü’nün kadrosunda şu anda 15 yabancı bulunuyor. Bu yabancıların Euro karşılığında anlaşma yaptıkları öğrenilirken kurun biranda yükselmesi Gaziantep Futbol Kulübü ve diğer süper lig takımlarını zor durumda bıraktı. 15 yabancının 5 milyon Euro’ya yakın kur farkı olduğu ileri sürülen Gaziantep Futbol Kulübü’nün 3 aylık dilimde kaybı 60 milyon TL’ye dayanıyor.


KULÜPLERİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR
Dolar ve Euro’nun son bir ay içerisinde hızla yükselişi sürerken bu yükseliş durdurulamaz bir hale geldi. Spor Kulüplerinin ise yabancı oyunculara ödediği dövizlerde fark olunca kulüpleri zor günler beklemeye başladı. Gaziantep Futbol Kulübü’de bu yükselişten etkilenen kulüplerin başında geliyor.

GAZİANTEP’TE HANGİ YABANCILAR BULUNUYOR?
Döviz kurunda yaşanan fark kulüplerin hesap kitap yapmasına neden oldu. Gaziantep Futbol Kulübü ise sezon başında 8 yeni yabancı alırken 7 ise eski yabancı kadroda bulunuyordu. Toplamda 15 yabancısı bulunan Gaziantep FK, kurdan en çok etkilenen kulüp oldu. Gaziantep Futbol Kulübü’nde şu anda Papy Djilobodji, Alin Tosca. Junior Jefferson, Pawel Olkowski, Ahmed El Messaoudi, Torgeir Borven, Joao Figueiredo, Hamza Mendly, Angelo Sagal, Alexandru Maxim, Steven Caulker, Alexander Merkel, Stelios Kitsiou, Amedej Vetrih ve Nohua Dicko yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.