Gaziantep’teki halk otobüsü ve minübüsçüler bankaya borçları ödeyemeyince trafiğe çıkamıyor

Gaziantep’teki halk otobüsü ve minübüsçüler bankaya borçları ödeyemeyince trafiğe çıkamıyor
Minübüsçülerde bir yolcunun 6 TL’ye çıkmazsa iflas edecekler

Gaziantep Türkiye’nin 6. büyük kenti olduğu ve Suriyeli’lerle birlikte nüfusun 3 milyona ulaşmasından dolayı ulaşımda zaman zaman sıkıntılar yaşandığı ve Gaziantep’te 250 adet belediye otobüsü, 184 adet mavi Halk otobüsü ile 487 adette sarı minübüsler bulunduğu belirtilirken, son gelen akaryakıt ve diğer ürünlerdeki zamlardan dolayı yolcuları 3.5 TL’ye taşıdıkları ve bu fiyatın 6 TL’ye çıkmaması halinde iflas edeceklerini ve ayrıca şu an 35’e yakın minübüsün bankalara borçları ile bağlandığı, bazı araç sahiplerinin de çalışmak istemediklerinden dolayı trafiğe çıkarmadıkları öne sürüldü.

GAZİANTEP’TE HANGİ OTOBÜS YOLCULARI KAÇA TAŞIYOR?
Gaziantep’te 487 adet sarı minübüsün bir yolcuyu 3.5 TL’ye, 184 mavi halk otobüsünün 3.5 TL’ye ve Belediyenin 250 adet otobüsünün bir yolcuyu 3 TL’ye taşıdığı ifade edildi.

KAÇ OTOBÜSÜ BANKALAR BAĞLADI?
Gaziantep’te genellikle 487 sarı minübüs ile 184 halk otobüsden bankalara borçları olan yaklaşık 35 aracın bağlandığını ve bazı araç sahiplerinin de 3.5 TL’ye yolcu taşımak istemediklerini dolayı otobüslerini trafiğe çıkarmadıkları iddia edildi.

GEÇEN YIL BİR SARI MİNÜBÜSÜN PLAKASI 2.5 MİLYON TL’YE SATILIRKEN, ŞİMDİ 1 MİLYON 250 BİN TL’YE ALICI BULAMIYOR
Gaziantep’te bu zamlardan önce halk otobüsü ve minübüsün plakası 2.5 milyon ve 3 Milyon TL arasında satılırken şimdilerde bu minübüslerin 1 milyon 250 bin TL’ye alıcı bulunmadığı ve yüzüne bakan olmadığını belirten minübüs ve halk otobüsü sahipleri, “Eğer biz 6 TL’ye yolcu taşımazsak büyük sıkıntı çekeriz. Bir çok arkadaşımızın araçları bankalar tarafından bağlanmıştır. Bundan dolayı geçen yıl 2.5 milyon ile 3 milyon TL arasında plakalar alıcı buluyordu, şimdi bırak alıcı yüzüne bakan yok” dediler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.