Fahiş Fiyatlar Vatandaşı Yıldırdı! Gaziantep’te haldeki fiyat ve marketlerdeki fiyat farkı ne kadar?

Fahiş Fiyatlar Vatandaşı Yıldırdı! Gaziantep’te haldeki fiyat ve marketlerdeki fiyat farkı ne kadar?
Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dahil gıda ürünlerinin tarladan market yolculuğundaki fiyat artışını kendiside kabul ederek fahiş fiyatla mücadele sürdürülürken kimi ürünlerde farkın hal ile market arasında % 200’e çıktığı söyleniyor.

DOMATES ÜÇ KATINA ÇIKIYOR

Gaziantep’teki toptancı halinde domates fiyatları ortamada 2 ile 3 TL arasında olurken marketlerde 3.5 ile 4 TL arasında satıldığı ve domates fiyatlarının tarlada da 2 ile 3 TL arasında olduğu söyleniyor.

TARLADAN MARKETE

Domates fiyatının tarlada 1.5 ile 3 TL arasında markette ise 4 ile 6 TL arasında satıldığı aynı şekilde salatalığın tarlada 1.70 ile 2.50 TL arasında olurken markette 4 ile 5 TL arasında, fasulyenin tarlada 3.20 ile 3.80 TL arasında marketlerde ise 12 ile 14 TL arasında, patatesin tarlada 1.70 ile 2 TL arasında marketde de 3.30 TL’ye satıldığı, soğan tarlada 0.35 ile 1 TL arasında markette de 2.30 ile 2.75 TL arasında satıldığı iddia edildi.

MARKET RAFINDA FİYATLAR UÇUYOR

Tarladan hale gelen ve daha sonra marketlere giden sebze ve meyve fiyatları arasındaki farkın marketteki raflardan da kaynaklandığı öğrenilirken Gaziantep’te de hal ile market arasında da büyük uçurum olduğuna dikkat çekildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.