Bayraklar Neyi Temsil Ederler? Kaç Çeşidi Vardır?

Bayraklar Neyi Temsil Ederler? Kaç Çeşidi Vardır?
Bir kurumu, topluluğu, markayı ya da ülkeyi temsil etmek amaçlı kullanılan bayrakların farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Herhangi bir ülkeyi, kurumu ya da topluluğu temsil etmek amacıyla kullanılan, sembolik nitelik taşıyan materyallere gönder bayrak denir. Ayrıca bayrakların flama, makam bayrağı gibi çeşitleri de vardır. Resmi dairelerde kullanımına sıklıkla rastladığımız bayraklar, birer temsil materyali olmasının yanı sıra saygınlığı da ifade eder. Bu nedenle kurumlar için kullanılacak bayrakların, kaliteli imalat aşamalarından geçmesi oldukça önemlidir. Müşteri istekleri doğrultusunda kaliteli kumaşlardan üretimi sağlanan bayraklar, farklı amaçlar doğrultusunda çeşitli sınıflara ayrılır.

Gönder Bayrak Ne Amaçla Kullanılır?

Gönder bayrak, bir resmi kurumu temsil eden, göndere çekilmek amacıyla kullanılan bayraklardır. Ülke bayraklarının yanı sıra, firmaların kendi logolarını tanıtmak amacıyla da bu bayrak çeşidini kullandığı görülür.

Gönder Bayrak Çeşitleri Neye Göre Ayrılırlar?

Gönder bayrak çeşitleri kullanım alanına göre farklılık gösterir. Resmi devlet daireleri ya da özel kurumlar tarafından kullanılır. Bu bayrak tipinin çeşitlendirilmesinde ebat ve kumaş tipi devreye giriyor.

Gönder Bayrak Nerede Kullanılır?

Okullarda, üniversitelerde, kamu kuruluş binaları önünde, resmi devlet dairelerinin girişinde ve sıklıkla şehir meydanlarında gönder bayrak kullanılır. Aynı zamanda özel günlerde, temsil amacıyla da kullanılır.

Flama Bayrak Neden Kullanılır? Ebatları Nelerdir?

Bir kurumu, topluluğu, markayı ya da ülkeyi temsil etmek amaçlı kullanılan flama bayrak, diğer bayrak çeşitlerine göre daha sık karşımıza çıkar. Bunun yanı sıra diğer çeşitlere göre daha küçük ebatlarda üretilir.

Çeşitli etkinliklerde ülkeleri, kurumları ya da markaları temsil etmek amacıyla flama bayrak kullanılır. Sıklıkla okullarda karşılaşılan bu bayrak çeşitleri, daha küçük bir alanda çalışılıyor olması neticesinde logoların anlaşılabilir olması açısında yüksek kalitede baskı yapılması gerekliliğini beraberinde getirir.

Flama Bayrak Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Flama bayrak fiyatları, kullanılan malzemenin niteliğine, bayrak boyutuna ve müşteri taleplerine göre çeşitlilik gösterir.

Makam Bayrağı Nedir? Kullanım Alanları

Bir makamı temsil etmek amacıyla kullanılan bayraklara, makam bayrağı denir. Genel olarak o makamın bağlı olduğu üst makamı temsil eden bir sembole yer verilir. Masa üstlerinde ya da sandalye arkasında Türk bayrağıyla beraber yer alan makam bayrakları, kurumun saygınlığını temsil eder.

Temsil niteliği gösteren makam bayrağı yönetici ve makam odalarında, kamu kurumlarında, kurumsal şirketlerde bireysel masalarda ve özel kuruluşlarda sıklıkla kullanılır.

Makam Bayrağı Çeşitleri

Saten, triko ya da pamuklu kumaşların kullanımıyla üretilen makam bayrağının kullanılacağı alana göre boyutları değişkenlik göstermektedir. Makam bayrağı çeşitleri kullanılan kumaş neticesinde farklı formalara sahiptir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.