Video Haber:Gaziantep'ten Antalya yangın bölgesine yardım

Antalya, Adana, Mersin, Kocaeli, Muğla gibi peş peşe gelen ülkemizin birçok farklı noktasında meydana gelen yangınlar yüzüne pek çok kritik noktadaki orman ve ilçelerde ciddi zararlar meydana geldi.. Birçok mahalle ve köy yangınlar nedeniyle tahliye edildi.

Alevlerin ortasında kalan birçok hayvan telef oldu.   Orman yangını bölgelerinde çalışma yürüten ekiplere ve mağdur olan vatandaşlara, Kızılay’ın afet uzmanı ve gönüllülerinden oluşan ekipler acil yardımlar ulaştırmak için seferber oldu. Tüm canlıların olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan beslenme, giyim, hijyen ve barınma yardımları afet bölgelerine ulaştırılıyor.

 Türk Kızılay Gaziantep Ailesi olarak bu doğrultuda hareket ederek Yangın Bölgelerine yangından etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu malzemeleri hayırsever vatandaşlarımızın da destekleriyle “Ateşi Birlikte Söndürelim”  sloganıyla bugün itibari ile Antalya bölgesine uğurladık.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gaziantep Kızılay Şube Başkanı Prof.Dr. Nihat YILDIRIM “ Manavgat’ta başlayan daha sonra özellikle Akdeniz Bölgesi’ndeki yangınlarda günlerdir ormanlarımız yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor. Bu yarayı hızlıca sarmak için bağış yapan tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.