Suriyelilerden sonra Gaziantep’te Afgan tehlikesi

Suriyelilerden sonra Gaziantep’te Afgan tehlikesi
Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Tayyar, göçmenlerle ilgili yorumda bulundu.

Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Tayyar, Gaziantep otogarında geçtiğimiz günlerde otobüsün bağajına saklanan ve 45 derece sıcaklıkta bağajda seyahat eden 11 Afganlıların yakalandıklarını ve bunların da Gaziantep’te kalmaları halinde tehlike olacağını gündeme getirerek şimdiden uyardığını vurguladı.


AFGANLILARIN GEÇİŞ HARİTASI

Taliban’ın baskılarına dayanamayan Afganlılar, 3 bin kilometrilik bir yoldan Türkiye’ye geldikleri ve geçiş sınırı olarak ilk önce İran’a daha sonra Van’a oradan da Diyarbakır’a buradan da Şanlıurfa, Gaziantep ve daha sonra da iç anadolu bölgesi olan ve bu bölgede genellikle çobanlık yapan Afganlılar tercihini Niğde’de kullandıkları öğrenildi.


TAYYAR TWİTTER’DEN NE YAYINLADI?

Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Şamil Tayyar’ın Afganlılarla ilgili sosyal medyada yayınladığı mesaj şöyle; “Göçmen sorunu, Suriyeli boyutunu çoktan aştı, Asya ve Afrikalılara kadar uzandı. Bu sorun, önümüzdeki dönem siyasetin en hararetli tartışma konusu olmaya namzet. Ensar retoriği, sorunu tek başına tarife yetersiz. Süreç iyi yönetilemezse sosyal ve siyasal sonuçları ağır olur” ifadelerini kullandı.

Suriyelilerden sonra Gaziantep’te Afgan tehlikesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.