Son Dakika: Gaziantep’te Hangi Evim Saadet Zinciri Kurarak Kaç Kişiyi Dolandırdı?

Son Dakika: Gaziantep’te Hangi Evim Saadet Zinciri Kurarak Kaç Kişiyi Dolandırdı?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tasfiye kararı aldığı firmalardan birinin, büyük bir saadet zinciri sisteminin parçası olduğu ortaya çıktı.

Merkezi İstanbul’da bulunan ve Gaziantep Şubesi olan Gerçek Evim adeta saadet zinciri kurarak yüzlerce vatandaşı dolandırdıkları BDDK tarafından el konulma olayından sonra ortaya çıktı ve böylece Gaziantep’te de en az 1500 kişinin dolandırıldığı ileri sürüldü.Ayrıca Gaziantep’te kapatılan 21 evim şirketinin tamamının şubesi bulunurken, Gaziantep merkezli olan İkizler Evim,Ezo Gelin ve Pamuk Evim’in şirketlerininde aynı şekilde askıyı alındığı ifade edildi

GERÇEK EVİMİNDE SAADET ZİNCİRİ HİKAYESİ


Ödemelerin düzenli yapıldığını gören kişi, yatırdığı tutarın daha fazlasını yatırmaya başladı. Amaç daha fazla kazanmaktı. 30 yaşındaki Metin G. bu kişilerden biri. Metin G., İstanbul’da bir marketin kasap reyonunda çalışıyor. G., sisteme ilk olarak geçen aralık ayında 45 bin TL yatırdı. Aylık 4.500 lirasını Ocak 2021’de almaya başladı. 45 bin liralık ilk ‘yatırımı’ bankadan kredi çekerek yapan G., ödemelerin düzenli olduğunu görünce nisan ayında 70 bin lira daha kredi çekti. G.’nin hayali, toplam 115 bin liralık yatırımı ile aylık 10-11 bin lira kâr payı elde etmekti. Haziranda 11 bin liraya yakın bir kâr payı alan G.’nin planı, işlenen cinayet ve sonrasında yaşanan intihar sonrası alt üst oldu. G. şimdilerde, aylık 6.500 liralık kredi taksit ödemesini nasıl yapacağını düşünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.