Gaziantep çiftçisi yalnız değildir...DEVA Gaziantep’ten tarımsal çözüm önerileri
İnsana, toprağa, çevreye saygılı, üretici ve tüketicinin haklarını koruyan, sağlıklı ve sürdürülebilir üretimi esas alan bir tarım politikasını temel aldıklarını belirten Atsan Gaziantep çiftçilerinin yaşadığı sorunların ülke genelinde yaşanan sorunlardan farklı olmadığını söyledi.
Gaziantep çiftçisinin ürün fiyatının belirsizliği içinde maliyetler altında ezildiğine vurgu yapan Atsan, pamuk, Antep fıstığı, baharat ( kırmızı biber, nane), zeytin, zeytinyağı, tahıl ürünleri gibi önem arz eden ürün yetiştiricilerinin çaresizlik içinde beklediğini belirtti.
Gaziantep gıda endüstrisinin merkezi olmalı
“Gaziantep tarımsal üretimi ve ihracatıyla önemli bir merkeze dönüşebilir” diyen Atsan, “Gaziantep’in gıda endüstrisi için stratejik öneme sahip bir konuma gelmesi gerekiyor.” Dedi.
Gaziantep ve çevresinde stratejik öneme sahip coğrafi olarak ülke ve dünya ticareti için önemli tarım ürünlerinin üretildiğine işaret eden Atsan ”Gaziantep sadece kendi ürettiğini değil çevresinde üretilen tarım ürünlerinin işlenmesini, depolanmasını ve ihracatını yapabilecek potansiyele sahiptir. Bu yönüyle kentimizi gıda endüstrisinin merkezi şeklinde konumlandırabiliriz.” diye konuştu.
Gaziantep çiftçisi yalnız değildir
Atsan Türkiye genelinde veriye ve bilime dayalı yüksek katma değer üreten rekabetçi, yenilikçi bir tarım sektörü oluşturmak için çalıştıklarını ifade ederek ”planlı bir tarım üretim sistemi kurarak tarımsal veri ve bilgi sistemiyle hareket edeceğiz.” Dedi.
Gaziantep’te çiftçilerin yaşadığı sorunların farkında olduklarını çiftçileri yalnız bırakmadıklarını söyleyen Atsan, “Onların yalnız olmadığını göstermek için çalışmalarımızı artık köylerde de başlattık. Arkadaşlarımız köy köy dolaşarak Gaziantep çiftçilerinin yaşadığı sorunları öğreniyor, not alıyor.” Diyerek “DEVA Partisi iktidarında sıkıntı içerisindeki çiftçilerin borçları faizsiz olarak yapılandırılacak çiftçilerimizin finansal okur yazarlığını geliştirmek için üretici Birlikleri ve Ziraat Odaları ile projeler hazırlanılacaktır. Kuracağımız Tarım Girişim Fonları ile tarım işletmelerine yatırım yapılması, birleşmeler ve satın almalar ile ölçek büyütülecek ve verimlilik sağlanacak. Tarımsal Destekleme ödemelerini planlı ve vaktinde yani çiftçinin ihtiyacı olduğunda yapacağız.” Diyerek Gaziantep Özelinde yapacakları çalışmaları anlattı.
Atsan sözlerini şöyle sürdürdü:
Gaziantep için önemli olan tarım ürünlerimiz Antep Fıstığı, zeytinyağı, sarımsak ve biber üretimini cazip hale getireceğiz. Fıstıkta tarımsal desteği ve taban fiyat uygulamasını getirmek için çalışacağız. Ürünlerimizi işleyip katma değeri yüksek ürün haline getirip satacağız. Bunun için çiftçilerimizin eğitimini esas alacağız. Gaziantep’in her köyüne ziraat mühendisi ve veteriner atayarak tarım ve hayvancılıkta yeni bir sayfa açacağız.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.