Tahmazoğlu’na Ampute alkışı

Tahmazoğlu’na Ampute alkışı
Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gaziantep’te başladı. Açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022 yılında Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacağını ifade etti.

Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi’nin ev sahipliğinde Akkent Spor Köyü'nde Gaziantep’te başladı. 5 takımın yarıştığı Şampiyonlar Ligi 23 Mayıs’ta sona erecek.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ev sahipliğinden dolayı Gaziantep’e teşekkür ederek, “Bugün Gaziantep’teyiz hakikaten müstesna şehir, medeniyetin şehri Gaziantep’teyiz. Ayrı bir heyecan, ayrı bir onur duyuyoruz. Gaziantep’in spor şehri olma yolunda ilerlediğini, spor turizmi kenti olma yolunda yürüdüğünü görmekten mutluluk duyuyoruz. Yaptığımız yatırımların meyvelerini alıyoruz. Bugün Avrupa Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi'nin Gaziantep’te yapılması anlamlı bir heyecandır. Ülkemizin önemli bir misyonu var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her alanda çok farklı bir aşamaya geldi. Büyük bir devrim gerçekleşti. Spor yatırımlarımız pek çok branşta değer verdiğimizi her yatırımımızda ortaya koyuyoruz. Bugün farklı ülkelerden misafir sporcularımız var. Ben kendilerine hoşgeldin diyorum. Tüm takımlara başarılar diliyorum” dedi.

“2022 Ampute Dünya Şampiyonası Türkiye’de”
Bakan Kasapoğlu, “Bugün Avrupa Ampute Şampiyonlar Ligi Gaziantep’te gerçekleşiyor. Önümüzdeki yıl inşallah 2022 yılının Ekim ayında Ampute Futbol Dünya Şampiyonası'nı da yine Türkiye’de gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle bunun müjdesini de veriyorum. Özellikle ev sahipliğinden dolayı Şahinbey Belediyesi'ne, değerli Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, turnuvanın Gaziantep’te yapılmasının gurur verici olduğunu ifade ederek, “Avrupa Ampute Şampiyonlar Ligi’nin Gaziantep’te yapılması gerçekten gurur vericidir. Şu anda 5 takım yarışıyor. Türkiye, Azerbeycan, Gürcistan, İtalya ve Polonya katılıyor. 3 takım pandemi dolayısıyla iptal etti. Ben katılan bütün takımlara başarılar dilerim” diye konuştu.
Avrupa Ampute Futbol Federasyonu Başkanı Metheus Vildajk ise ev sahipliğinden dolayı Türkiye’ye teşekkür ederek, buraya geldiği için çok sevinçli olduğunu söyledi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ise, Gaziantep’in bir spor şehri haline geldiğini belirterek, Gaziantep’in uluslararası maçlara ev sahipliği yapacak seviyeye ulaştığının altını çizdi.

EAFF BAŞKANI KONUŞTU
Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Başkanı Matheus Vildajk ise organizasyonun eğlenceli ve güzel bir şekilde tamamlanmasını temenni ederek, "Bizimle beraber oldukları için Türk yetkililere teşekkür ediyorum. Güzel bir seremoniyle başladığımız bu organizasyon umarım aynı güzellikle tamamlanacak." ifadelerini kullandı.
Türkiye Bedensel Engelliler Futbol Federasyonu Başkanı Arif Ümit Öztürk de her detayı özenle düşünülerek organize edilen şampiyonaya katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Öztürk, 5 takımla organizasyonun başladığını belirtti.

TAHMAZOĞLU VE ŞAHİN ORGANİZASYONU ANLATTI
Organizasyona ev sahipliği yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise şampiyonanın Gaziantep ve Türkiye için çok büyük bir organizasyon olduğunu dile getirerek bu yüzden etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de Gaziantep'in Güneydoğu'nun parlayan bir yıldızı olduğunu belirterek, bu özelliğini spor alanında da sürdüreceğini ifade etti.
Beraberindeki protokol üyeleriyle organizasyonun flamasını göndere çeken Bakan Kasapoğlu, daha sonra şampiyonanın ilk maçı olan Şahinbey Belediyesi-Legia Warsaw maçının başlama vuruşunu gerçekleştirdi.

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Şampiyonlar Ligi heyecanı yarın Gaziantep’te başlıyor. Lig öncesi basın mensupları ile bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, değerlendirmelerde bulundu.
Akkent Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, konuşan Başkan Tahmazoğlu, "Takımımız son iki yıldır Türkiye şampiyonu. Üç defa Türkiye Kupası'nı kazandı. Milli takımımızın bel kemiği Şahinbey Belediyespor, 5 sporcu ve antrenör gönderdik. Milli takımımız dünya ikincisi oldu. Biz de emeği geçen oyuncularımızı ve antrenörümüzü 480 Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdik. Avrupa Ampute Şampiyonlar Ligi, ilk defa Gaziantep'te yapılacak. Ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Hazırlığımızı yaptık, başarılı şekilde tamamlayacağız. Takımımızdan şampiyonluk bekliyoruz. Polonya, Azerbaycan, Gürcistan, İtalya'dan takımlar katılacak. İngiltere, Rusya, Fransa pandemi nedeniyle katılmaktan vazgeçtiler. Tüm takımlara başarılar diliyorum" dedi.
Şampiyonlar Ligine ise Şahinbey Belediyespor'un yanı sıra Azerbaycan'ın Karabağ, Polonya'nın Legia Varşova, İtalya'nın Vicenza Calcio ve Gürcistan'ın AFC Tiflis takımları mücadele edecek. Turnuvada, EAFF tarafından atanan 3'ü Türk olmak üzere 8 hakem görev alacak. Organizasyon, 23 Mayıs Pazar günü sona erecek.
Toplantının ardından Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Başkanı Mateusz Widlak ve beraberindekiler tesislerde incelemelerde bulundular.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.