İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır ?
Diş çürükleri, fiziksel darbelerin yarattığı travmalar ve daha birçok nedenden ötürü dişlerimizi kaybedebiliriz ve bu durum yalnızca çiğneme yetimizi değil estetik görünümümüzü de etkiler. Diş hekimliğinde gelişen teknolojinin getirdiği tedavi tekniklerinden biri olan ve özellikle son yıllarda oldukça yaygın bir şekilde uygulanan implant tedavisi, yapay diş kökü oluşturulması temeline dayanır ve çene kemiğiyle bütünleşen bu diş kökü üzerine kaplanan diş ile sonlanır.
Hastanın genel biyolojik durumu ve çene yapısına bağlı olarak planlanan implant tedavisinde başarı oranının yükseltilerek sorunsuz bir tedavi sürecinin ortaya çıkarılması, hekimin uzmanlığı kadar hastanın hekim tavsiyelerine yaklaşımına da bağlıdır.
Özel bir teknoloji kullanılarak yüksek doku uyumluluğuna sahip titanyum ve alaşımlarından üretilen implantın çene kemiğine yerleştirilmesi için lokal anestezi altında bir operasyon gerçekleştirilmesi gerekir. İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi hastanın ağız ve çene yapısına bağlı olarak tek bir seansta ortalama 10 - 30 dk. içerisinde tamamlanır. Bu operasyon sonrasında ise implantın çene kemiğiyle bütünleşerek yapay bir diş kökü haline gelmesi beklenir. Bu süreçte de dokuların iyileşmesine endeksli olarak ortalama 2 - 3 aylık bir sürece ihtiyaç duyulur.
İmplant Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Toplum arasındaki genel kabullenişin aksine doğru noktalarda hassasiyet gösterildiği takdirde implant sorunsuz ve başarı oranı yüksek bir tedavidir. İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesi sonrasında ilk 48 saat ve bunu takip eden 5-7 günlük süreçte dişlerde hassasiyet yaratabilecek aşırı sıcak, soğuk ve sert besin gruplarından uzak durulması gerekir.
Yine operasyon sonrasındaki ilk 24 saatte herhangi bir ağız bakım ürünü kullanılmamalı, devam eden dönemde ise hassasiyet ortadan kalkana kadar diş fırçası dişlerde baskı yaratmayacak şekilde kullanılmalıdır.
Dokulara müdahale eden tüm operasyonlarda olduğu gibi implantta da belirli ölçüde ağrı görülebilir fakat müdahale esnasında acı hissedilmesi mümkün değildir çünkü tedavi lokal anestezi altında gerçekleşir. Operasyon sonrasında hissedilen ağrıların şiddetli belirgin bir değişim gösterdiği takdirde Pendik diş kliniği kapsamında hizmet veren uzman diş hekimiyle vakit kaybedilmeden iletişime geçilmelidir.
İmplant sonrasında iyileşme sürecini olumsuz yönde etkileyen noktalardan biri de sigara ve alkol kullanımıdır. Bu aşamada hekimlerin ortak görüşü, en azından implant çene kemiğiyle bütünleşerek yapay bir diş kökü haline gelene kadar alkol ve sigara kullanımından uzak durulması yönünde birleşir.
Tedavi sonrasındaki sürecin bütününde hekimle iletişimde kalmanın ve hekim tavsiyelerine uyum sağlamanın tedavinin başarısını doğrudan etkilediğinin altını bir kez daha çizmemiz gerekir.
Daha fazla bilgi için; Perident Klinik
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.