Baklavaya lezzeti veren Pazarcık Fıstığı mı?

Baklavaya lezzeti veren Pazarcık Fıstığı mı?
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün paylaşımına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yanıt verdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Twitter hesabından “Üreticilerimiz, Gaziantep Baklavasına lezzet veren fıstığın Pazarcık Fıstığı olduğunu söylediler. Maraş Biberi kadar acı, Antep Baklavası kadar tatlı bir gerçek. Birbirini tamamlayan iki lezzet Maraş Dondurması ve Antep Baklavası ikiz kardeş değil midir” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN’DEN YANIT

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Güngör’ün paylaşımına, “Gazi ve Kahraman şehirlerin varlıkları birbirlerini güzelleştiriyor. Ortak düşmandan 100 yıl önce kurtulmuş; bu ikisi de birbirinden Kahraman, ikisi de birbirinden Gazi şehrin baklavası, biberi, dondurması varsa birbiri sayesinde. Kıymetimizi bilelim” diyerek yanıt verdi.

BU YIL REKOR BEKLENİYOR

Gaziantep, Türkiye'nin geçen yıl yakaladığı 90 bin tonluk üretimi bu yıl tek başına gerçekleştirmeyi hedefliyor. Türkiye, antep fıstığı üretiminde altın yılını yaşıyor. Geçen yıl 90 bin ton üreten çiftçinin yüzü bu yıl gülüyor.

KARAYILAN: ÇOK GÜZEL BİR HASAT DÖNEMİMİZ OLACAK

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, "Çok güzel bir hasat dönemimiz olacak. Şu anda yapmış olduğumuz hesaplamalarda 280 bin 290 bin ton civarında olacağını bekliyoruz. Bu Gaziantep ve Türkiye'deki bütün çiftçilerimizin,antep fıstığı ile uğraşan bütün çiftçilerimizin mutlu bir yıl geçireceği anlamına gelir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.