Naksan 100 kez satışa çıksa, yine alan olmaz! Naksan’ın satış oyunu…

Naksan 100 kez satışa çıksa, yine alan olmaz!  Naksan’ın satış oyunu…
Naksan 100 kez satışa çıksa, yine alan olmaz! Naksan’ın satış oyunu…

Türkiye’nin en büyük yerleşik holdinglerinden birisi olan FETÖ/PYD’den dolayı el konulan ve TMSF’ye geçen Naksan Şirketler Grubu’nun tüm şirketlerinin ayrı ayrı satışa çıkmasına rağmen, kimsenin ihaleye girmediği belirtildi.

TMSF tarafından Satışa çıktığı 6 ile 20 Ekim’de alıcı çıkmayınca iptal edilen Naksan Holding ve Royal Halı'nın bugün yapılan satış ihalesinde Naksan’a şartnameye uygun teklifler verilmediği için ihale 23 Aralık 2020 tarihine ertelendi.
Diğer yandan Atlas ve Royal Halı için yapılan satış ihalesine katılan bir firmanın şartları uygun görüldü. Verilen Teklif kurula sunulacak ve değerlendirilecek. TMSF verilen teklifi onaylarsa satış işlemi gerçekleştirilmiş olacak.

Aile satışa itiraz etmişti-

Öte yandan Nakıboğlu ailesinin avukatları, Naksan Holding ve Royal Halı'nın satışının iptali için mahkemeye başvurmuştu.


TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, daha önceki yapmış olduğu açıklamada şunları söylemişti;
“Bu grup, içi boşaltılmış bir gruptu. Yani bugün itibarıyla 2,8 milyar lira bankalara borcu var. Bunların içerisine adüleryadan kaynaklı 433 milyon avro kredi dahil değil. Bunu da dahil ettiğimizde yaklaşık 7,2 milyar lira borcu var. Yani aslında finansal olarak bu yapının sürdürülebilir olma ihtimali yok. Biz devraldığımızda burası aktif olarak 8,4 milyar lira seviyesindeydi grup olarak, bugün itibarıyla da 12,6 milyar lira seviyesinde. Burası hemen hemen yüzde 50 seviyesinde büyüdü ama şunun altını çizmek istiyorum, biz burayı TİP koruması altında çalıştırdık. Yani özel bir yetkiyle sürdürdük. Bu yetkiyle yönettiğimizde aktif olarak büyüyor ama borçlarını ödemediğimiz için öz kaynakları da ister istemez eriyor. Dolayısıyla şu anda elimizde negatif bir öz kaynağa sahip bir grubumuz var. Burada an itibarıyla 3 bin 578 kişi çalışıyor. Bu grubun 30 Haziran 2020 itibarıyla cirosu yaklaşık olarak 995 milyon lira."

Grup içerisindeki plastik üretiminde salgın nedeniyle geçen seneye göre çok daha iyi bir ciro beklendiğini belirten Gülal, 300 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 400 bin metrekare alanda faaliyet gösteren plastik bölümünün Orta Doğu'nun en büyük plastik fabrikalarından birisi olduğunu ve buranın da TİP korumasıyla çalıştırıldığını kaydetmişti.

ŞİRKETLERİN İHALE BEDELİ

Gülal, satışa çıkarılacak şirketlerin durumlarıyla da ilgili ise şu bilgileri vermişti:

"Faaliyet ve karlılık üretiyoruz ama bankalara ve piyasalara olan borç yükü nedeniyle bu şirketin net kar elde etme şansı yok. Yani finansal olarak sürdürülebilir bir yapı değil. Yerli ve yabancı birçok yatırımcı bu şirketle ilgileniyor. Net olarak ifade edeyim, Naksan Plastik'i 1,2 milyar lira muammen bedelle ihaleye çıkaracağız. Bankalara borcu yaklaşık bugün itibarıyla 400 milyon dolar. Yani ihale bedelinin tamamı dahi bankalara olan borcu kapatmıyor. Bunları sizlerle paylaştım ki mevcut finansal portreyi herkes bilsin. Royal Halı şirketimizde 692 çalışanımız var. Yine burada da TİP korumasına almak suretiyle istihdamın sürmesini sağladık. Nakpilsa'yı 315 milyon lira olarak ihaleye çıkardık, Royal Halı'yı da 353 milyon lira olarak ihaleye çıkardık."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.