NAKSAN BİLEREK NEDEN SATIŞA ÇIKTI? VE NEJAT KOÇER

NAKSAN BİLEREK NEDEN SATIŞA ÇIKTI? VE NEJAT KOÇER

HABERİN VİDEOSU

Gaziantep Organize Sanayide 300 fabrikanın açılıp, açılmadığı tartışmalarına Türkiye Büyük Millet Meclisinde son noktayı koyan, sanayiciye Yurt dışında lojistik destek ve son olarak da vergi affında imzasını atan AK Parti Gaziantep Milletvekilliğinin yanı sıra, seçildiği günden bu yana TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görev yapan Nejat Koçer’den başkası değildi. Koçer, gerçekten de Sanayi Odası başkanlığında olduğu gibi Milletvekilliğinde de başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. Bunun yanı sıra biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Naksan Holding TMSF tarafından satışa çıkartıldı. Satışa çıkartılan fabrikaların ve şirketlerin hiçbirinin ihalesine hiç kimse katılmadı. Bu ihaleyi neden yaptılar, onu da anlamadık. Bildiğim kadarıyla birilerinin koltuklarını korumak için yapılan bir ihale oyunu olarak değerlendiriyorum. Bu hafta bu iki konuya sizlerle paylaşacağım.

SANAYİCİ VE ESNAFIN DOSTU

Ben gazeteciliğe başladığım günden bu yana Nejat Koçer’i Sanayi Odası Başkanı olarak tanıdım. Tanıdığım günden bu yana da her zaman farklı bir hedefi olmuştur. Yaklaşık 10 yıl sanayi odası başkanlığı ve 3 dönemde de AK Parti Milletvekilliği yapan Nejat Koçer, yine son günlerde Pandemi ile birlikte gerçekten de çok hareketlendi. Biliyorsunuz, sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Gaziantep’e geldiğinde “300 fabrika” açılıp, açılmadığı tartışmalarında yine son noktayı sayın Koçer koydu. Gaziantep’in her zaman sesi olan sayın Koçer, TBMM’de Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili yaptığı konuşma bütün sanayiciler tarafından takdirle karşılandı. Koçer’in Meclisteki yaptığı konuşmada, tüm milletvekillerini Gaziantep’e davet ederek, Gaziantep sanayisinin nasıl bir devrim yaptığını yerinde anlatacağını söyledi. Bunu üzerine, AK Parti ve MHP Gruplarından büyük alkışlar aldı. Daha sonra yine Koçer, TBMM’nin Plan ve Bütçe Komisyonunda olduğu için sanayicilere lojistik destek amacıyla birçok kanunda imzası bulunuyor. Yine Koçer, son vergi affında hem esnafa, hem sanayiciye yine destekleri de kamuoyuyla paylaştı. Gerçekten de Koçer’in, Pandemi döneminde “Performansını” buradan alkışlıyorum. Sanayici dostu Koçer’in hizmetler konusunda yoluna devam etmesini istiyorum. Sağol Koçer.

NAKSAN’DA SATIŞ OYUNU

15 Temmuz kalkışmasında etkisi olduğu söylenen ve daha sonra da Naksan Holding’in tüm mallarına el koyan TMSF 5 yıl aradan sonra Naksan’ın birçok şirketini satışa çıkardı. Satışa çıkartıldığı süre öncesi Naksan’da tüm kayyumların alınarak bir değişiklik yoluna gidileceği sırada bile bile neden satışa çıkartıldığına da ben bir anlam veremedim. Bildiğim kadarıyla Naksan holdingin sahipleri davaları hala devam ediyor. Yerel mahkemeden sonra Bölge Adliye, daha sonra Yargıtay, en son da Anayasa Mahkemesi’ne avukatlarının başvuracağını herkes tahmin ediyor. Üstelik kayyumların bir kaçı da avukat kökenlidir. Neyin ne olacağını bizden daha iyi biliyorlar. Bildiğim kadarıyla Anayasa’da bütün bireyler eşittir ilkesi bulunuyor. Bu ilkeye göre Anayasa Mahkemesi ve diğer mahkemeler Yargıtay dahil suçları onayladığı takdirde Naksan Holding’in rahatlıkla satılabileceği net olarak bilinmektedir. Bu kadar uzun hukuksal süreçin devam ettiğini bile bile TMSF üst yönetimini de kandırarak satışa çıkmasına ben bir anlam veremedim. İlginç olan hiçbir kuruluş ihale günü ihaleye girmemesi. Formalite birkaç şirket teklif aldı. Gelip de hiçbir fiyat teklifinde de bulunmadılar. Neden olarak da hukuksal sürecin devam etmesi sebebiyle yarın çıkacak bir hukuksal kararın satışa büyük bir sıkıntıya sokacağı anlamı çıkardıkları için ihaleye girmediklerini tahmin ediyorum. TMSF’nin de büyük destekleriyle tekrar Türk Ekonomisine kazandırılan Naksan’ın ihalesine şirketler neden girmediğini de benim anladığım kadarıyla kayyumlar daha burada uzun süre kalmaları için yaptıkları bir oyun olduğunu düşünüyor ve iddia ediyorum. Bekleyelim, TMSF Başkanı sayın Muhiddin Gülal ihale ile ilgili nasıl bir süreç izleyecek. Ve mevcut yönetimi değiştirecek mi? Hep birlikte görelim. İyi Haftalar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.