Bitcoin Yorumları 2020

Bitcoin Yorumları 2020
Bitcoin Yorumları 2020

2020 yılı henüz 3 ay olmasına rağmen hayatlarımızda hem çok farklı hem de bir o kadar zor bir yıl olarak yerini aldı bile. Bu durum yalnızca bizim hayatımız için değil finans piyasaları için de geçerli. Hem geleneksel piyasalar hem kripto para piyasası volatil ve zor günler geçiriyor…

Peki, analistlerin 2020 yılı için Bitcoin’den beklentileri neler? Hadi 2020 Bitcoin yorumlarına bir göz atalım…

Bitcoin Yorumları

Aslında Bitcoin’in 2020 yılında yeni rekor seviyeleri görmesi bekleniyordu. Çünkü 2020 Mayıs’ında Bitcoin madencilik ödülü yarılanması gerçekleşecek. Tarihsel olarak bakıldığındabundan önceki iki yarılanmada fiyatlar rekor seviyelere çıkmıştı.

Yarılanma sonrasında madencilerin aldıkları ödüller yarı yarıya düşüyor. İlk ödül yarılanmasında 50 BTC’den 25 BTC’ye, ikinci yarılanmada 12.5 BTC’ye düşen ödül, Mayıs ayında 6.25 BTC’ye düşecek. Dolayısıyla Bitcoin arzında da azalma olacak. Genel bir piyasa kuralı olan “arz azalınca fiyat artar” ilkesi ile Bitcoin fiyatında artışlar bekleniyordu.

Örneğin, Ağustos 2019’da Digital Asset Research tarafından yapılan bir araştırma sonucu Bitcoin’in 2020 Mayıs ayına kadar 60.000 dolar olabileceği tahminini ortaya koymuştu. Her ne kadar şu an için bu tahmin ütopik görünse de o dönemde Bitcoin fiyatı 9.000 ile 11.000 dolar arasında seyrediyordu. Dolayısıyla yarılanmanın etkisiyle o dönemde bu fiyat çok da kötü bir tahmin gibi görünmüyordu.

Bununla beraber Bitcoin’in 100.000 dolara, 250.000 dolara hatta 500.000 dolara ulaşacağı tahminleri 2019’da da yapılıyordu. Örneğin, kripto para birimi girişimcisi Tim Draper Kasım 2019’da yaptığı açıklamalarda Lightning Network gibi yeniliklerle Bitcoin fiyatının 250.000 doları göreceğini ifade etmişti.

Son 3 ayda yaşanan gelişmeler sebebiyle 2020 Bitcoin yorumları da haliyle şekil değiştirdi. Yalnızca Bitcoin değil, Ethereum ve Ripple yorumlarında da farklılıklar oldu. Çünkü bilindiği gibi altcoin’ler genel itibariyle Bitcoin’i takip ediyor. Bitcoin’de yaşanan düşüşler altcoin yorumlarının da farklılaşmasına sebep oldu.

Analistler salgın sebebiyle kötüye giden küresel piyasaların da etkisiyle Bitcoin fiyat beklentilerini aşağı çekti. Ancak yine de çeşitli sebeplerle olumlu Bitcoin yorumları da devam ediyor. Örneğin, Ocak sonlarında henüz çakılma yaşanmadan önce Eski Goldman Sachs ortağı olan ve şu anda kripto fonu Galaxy Digital’e başkanlık eden Mike Novogratz hem teknik hem temel faktörlerin Bitcoin fiyatını desteklediğini ifade etmişti.

Novogratz’ın bu Bitcoin yorumunu günümüzde de destekleyen analistler bulunuyor. Ancak onlara göre son çakılmanın ardından her ne kadar teknik faktörler sarsılmış olsa da temel faktörler hala sağlam…

Öte yandan Bitcoin’in küresel piyasalarla ilişkili bir şekilde hareket etmesi de oldukça fazla eleştirilen durumlardan biri oldu ve analistlerin Bitcoin yorumlarının değişmesini sağlayan belki de en güçlü faktörlerden biri olarak karşımıza çıktı.

Ripple Yorum

Bununla beraber Ripple yorumlarında da farklılıklar haliyle oldu. Ripple yatırımcıları 2018 yılında yaşanan fiyat düşüşlerinden bu yana XRP’nin toparlanma belirtisi göstermesini bekliyor. Bu yıl yaşanması beklenen Bitcoin yarılanması ile beraber XRP’nin yükselmesini bekliyorlardı. Ancak son düşüşler XRP fiyatını da vurdu ve analistlerin daha büyük düşüşler beklemesine sebep oldu. Örneğin, analist “Capo of Crypto” Twitter üzerinden yaptığı yakın zamanlı bir paylaşımında Ripple fiyatında %40’lık düşüş yaşanabileceğini dile getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.