Kazanlı Buharlı Ütü Seçimi

Kazanlı Buharlı Ütü Seçimi
Kazanlı Buharlı Ütü Seçimi

Ütüleme, tekstil ürünlerinin var olduğu her alanda gereksinim duyulan ve gerçekleştirilen bir işlemdir. Evlerde, tekstil atölyelerinde ya da daha küçük işletmelerde ütüleme işleminin yapılabilmesi için kullanılan pek çok ütü modeli bulunmaktadır. Ancak ütü yükünün çok, zamanın az olduğu noktalarda klasik ütüler ile işlerin tamamlanması büyük bir zahmete dönüşmektedir. Bu doğrultuda kazanlı buharlı ütüler ön plana çıkmaktadır. Tekstil endüstrisinde uzun yıllardan beri kullanılan kazanlı buharlı ütüler, günümüzde daha küçük versiyonlar ile evlerde de yaygınlaşmaya başlamıştır. Tek bir kazan su ile daha uzun süre ütüleme yapabilme, enerjide ve zamandan tasarruf sağlama, dikey ütüleme yapabilme gibi pek çok avantaja sahip olması nedeni ile bu ütülere duyulan ilgi her geçen gün artmaktadır.

Kazanlı buharlı ütüler söz konusu olduğunda önde gelen markalardan biri olan Silter, bu doğrultuda son derece işlevsel ürünleri piyasaya sunmaktadır. Silter mini kazanlı ütü ürünleri hem evlerde hem de tekstil işletmelerinde gönül rahatlığı ile kullanılmaktadır. Ütü üretimi konusunda sağlam bir birikime sahip olan Silter markası tarafından üretilen kazanlı buharlı ütüler, ütüleme işlemini bir zahmet olmaktan çıkarmakta ve kısa sürede daha fazla iş yapılabilmesine olanak tanımaktadır.

Kazanlı Buharlı Ütü Seçimi

Kazanlı buharlı ütü seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bu hususlara dikkat etmek, tercih edilecek ütüden istenilen verimi elde edebilmek açısından önem arz etmektedir.

· Buhar Kazanı Hacmi: Kazanlı buharlı ütü seçimindeki en önemli nokta, buhar kazanının hacmidir. Yüksek hacimli kazana sahip olan ütüler, daha geç ısınmakta ve daha yüksek enerji tüketmektedir. Buna karşın aralıksız 2 saate yakın ütüleme yapabilme olanağı sunmaktadır. Silter 3,5 litre ütü bu tür ütülerin en iyi örneklerinden biridir. Bu tür geniş kazanlı ütüler, tekstil atölyeleri için uygundur. Evler için de Silter ütü 1 litre gibi küçük kazanlı ütülerin tercih edilmesi doğru olacaktır.

· Buhar Basıncı: Kazanlı buharlı ütülerde önem arz eden hususlardan bir diğeri de buhar basınç gücüdür. Bu güç, ütünün başa çıkabileceği kırışıklıkların zorluğu ile alakalıdır. Silter ütü bu hususta her güç aralığında ürünler üretmektedir. Güçlü buhar basıncına sahip olan ütüler, özellikle tekstil endüstrisinde son ütüleme yapmak için idealdir.

· Kazan Kalitesi: Kazanlı buharlı ütülerin uzun ömürlü olabilmesi için kullanılan kazanın kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Paslanmaz çelik malzeme kullanılarak imal edilen ütü kazanlarının tercih edilmesi bu noktada dikkate alınmalıdır. Silter mini kazanlı ütü ya da daha büyük boyutlu olan Silter ürünlerinin kazanları, paslanmaz çelik malzemeden imal edilmektedir.

· Taban Kalitesi: Ütü tabanının kaliteli olması, ütülenen kıyafetlerde leke kalmaması ve tabanın yanarak zamanla katmanlaşmaması açısından önemlidir. Bu amaçla alüminyum tabanlı ütüler son derece kullanışlıdır.

Ev Tipi Kazanlı Buharlı Ütüler

Buharlı kazanlı ütülerin ev için üretilmiş olan küçük boyutluları mevcuttur. Ev tipi kazanlı buharlı ütülerin, büyük çaplı sanayi ütülerinden en büyük farkı daha az yer kaplamasıdır. Evde ütü yapma için çok geniş alanlar olmadığından dolayı, ev tipi kazanlı buharlı ütüler genellikle ütü masasına sığacak boyuttadır. Bununla birlikte kazan hacmi olarak da ev tipi kazanlı buharlı ütüler daha küçüktür. Ancak evde yapılan ütü ile tekstil endüstrisinde yapılan ütü miktarının çok büyük bir fark barındırdığı dikkate alındığı zaman, bu son derece normal bir durumdur. Ev tipi kazanlı buharlı ütülerin en büyük avantajı ise daha güçsüz oldukları için enerji tasarrufu sağlamalarıdır.

Sanayi Tipi Kazanlı Buharlı Ütüler

Sanayi tipi kazanlı buharlı ütüler, ev tipi ütüler ile kıyaslandıklarında daha güçlü ve daha işlevseldir. Tekstil atölyelerinde her gün binlerce parça ürünün ütülenmesi gerektiği düşünüldüğünde bu durum olağandır. Sanayi tipi kazanlı buharlı ütüler kısa sürede ısınma ve en zorlu kırışıklıkları bile kolaylıkla açabilecek yapıdadır. Ayrıca buhar basınç gücü açısından da çok daha ileri bir noktadadır. Silter ütü markası hem evler hem de endüstriyel alanlar için en kaliteli ütüleri üretmektedir. Bir kez alındığı zaman uzun yıllar boyunca kullanılabilme olanağına sahip Silter ütüler, kullanıldıkları her alanda ütü yapmayı eğlenceli ve kolay hale getirmektedir. Daha fazla bilgi için www.igneiplikburada.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.