Dambıl Nedir? Ve Çeşitleri Nelerdir?

Dambıl Nedir? Ve Çeşitleri Nelerdir?
Dambıl Nedir? Ve Çeşitleri Nelerdir?

Dambıl, haltere benzeyen ve kol egzersizlerinde kullanılan spor aletidir. Her iki yanında da eşit ağırlıkta yuvarlak hazne bulunur. Vücudunun güçlenmesini isteyen herkesdambıl kullanmayı tercih eder. Sabit ağırlıklı ve ağırlıkları ayarlanabilen olmak üzere 2 çeşidi vardır.
Sabit Ağırlıklı Dambıl

Sabit ağırlıklı dambıllar, adından da anlaşılacağı gibi ağırlıklarını değiştirmek için hiçbir şekilde müdahale edilemeyen birdambılçeşididir. Bu tür dambıllar için ağırlık plakası eklenmesi, ağırlıkların azaltılıp ya da arttırılması uygun değildir. Sabit ağırlıklı dambıllar da kendi içinde türlere ayrılır. Bunlar biçim, kaplama ve hammaddeye göre ayırt edilirler. Demir elementi ağır olduğu için dambıllar daha çok demirden elde edilir. Ancak plastikten üretilen dambıllarda vardır.

Ağırlığı Ayarlanabilen Dambıl

Bu dambılların ise ağırlıkları değiştirilebilir. Yani ağırlığını arttırmak veyaazaltmak mümkündür. İlk akla gelen de küçük bir çubuğa ağırlık eklenip çıkarmak olur. Ağırlığı ayarlanabilen dambıllar daha çok tercih edilmektedir.

Sizde daha güçlü bir vücuda sahip olmak istiyorsanızhttps://www.lescon.com.tr/dambil web adresinden yer alandambıl seçeneklerine göz atıp kolayca satın alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.