Gaziantep Üniversitesi’nde Tıpçılar rektör olamadı

Gaziantep Üniversitesi’nde Tıpçılar rektör olamadı
33 yıllık üniversitesiye ilk kez İktisatçı Rektör atandı

1987 yılında Gaziantep Üniversitesi’nin kurulduğu ve 33 yıllık sürede tüm rektörlerin “Tıpçı” olduğunu ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan, İktisatçı bir Profesörü Gaziantep Üniversitesine rektör olarak atadığı belirtildi.
KİMLER REKTÖRLÜK YAPTI?
Gaziantep Üniversitesi ilk kurucu rektörü Prof. Dr. Uğur Büget (Tıp), Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz (Tıp), Prof. Dr. Erhan Ekinci (Tıp), Prof. Dr. Yavuz Coşkun (Tıp) ve son 4 yıldan bu yana da rektörlük yapan Prof. Dr. Ali Gür’ün de Tıp kökenli oldukları öğrenildi.
NEDEN TIPÇILAR REKTÖR OLUYOR?
Türkiye’de tüm üniversitelerde genellikle Tıp Fakültelerinde Profesör sayısının fazla olmasından dolayı ve yapılan tüm seçimlerde tıpçılar en fazla oy aldığı için rektörlük seçimlerinde avantajlı olduğu belirtilirken, bu nedenle de YÖK’te tıp kökenli rektör atamak zorunda kaldığı ifade edildi.
İLK KEZ GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİNE İKTİSATÇI REKTÖR
Gaziantep Üniversitesi rektörlüğüne geçtiğimiz günlerde atanan İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Özsağir (Özaydın)ın atandığı ve Özsağir’in da İktisat kökenli olduğu ilk kez Gaziantep Üniversitesine tıpçı olmayan bir rektör atamasının dikkat çektiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.