Baklavacılara Korona Darbesi

Baklavacılara Korona Darbesi
Baklavacılara Korona Darbesi

Gaziantepli baklavacıların en hareketli sezonları arasında önemli yer tutan Ramazan ayları bu yıl corona virüsü nedeniyle adeta darbe yedi. Yurt içi ve yurt dışı siparişlerin bitme noktasına geldiğini ifade eden Gaziantepli baklavacılar talep olması halinde kargo ile baklava gönderdiklerini ancak eski siparişlerin bu yıl gelmediğini ifade ediyor.

Corona virüs salgını birçok sektör gibi baklavacıları da etkiledi. Ramazan aylarında vardiyalı çalışarak neredeyse 24 saat baklava üretimi yapan baklavacıların satış oranları düştü. Gaziantepli baklavacıların büyük bir bölümü çalışanlarını ücretli izine gönderirken düşen siparişler karşısında ne yapacaklarını düşünmeye başladı. Geçen yıl günlük ortalama 65-70 ton baklava üretimi gerçekleştiren Gaziantepli baklavacıların bu yıl üretimlerinin asgariye düştüğü ve yurt dışı ve il dışı siparişlerin de neredeyse durma noktasını geldiğini ifade ederek corona salgınının bir an önce bitmesi gerektiğini ifade ediyorlar.
Vatandaşların Corona Korkusu Baklavacıları da Etkiledi
Vatandaşlar geçtiğimiz yıl özellikle Ramazan ayında baklavacılara hücum ederken bu yıl corona virüs korkusundan neredeyse baklavacıların kapısından geçmiyor. Gaziantepli baklavacılar üretimlerini her türlü önlem alarak sağlıklı koşullarda gerçekleştirdiklerini ifade ederek üretimin büyük bir titizlikle gıda mühendislerinin kontrolünde gerçekleştiğini ifade ediyor. Diğer taraftan corona virüs salgını önlemleri kapsamında iftar yemeklerinin yapılmaması, yemekli düğün ve taziyelerin gerçekleştirilmemesi de baklava sektörünü olumsuz etkileyen unsurlar arasında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.