HAYDİ BAKALIM SİL BAŞTAN..!

HAYDİ BAKALIM SİL BAŞTAN..!
HAYDİ BAKALIM SİL BAŞTAN..!

Ligin ikinci bölümüne Fenerbahçe yenilgisi ile başlayan,ara transferin sessiz takımı Gaziantep Gençlerbirliği deplasmanında.Dış sahada dört maçtır kaybetmeyen kırmızı siyahlılarda Tetteh,Jefferson,Oğuz ve Diarra gibi eksikler var.Ev sahibinde golcüler Stancu ve Nadir’in yanı sıra Yasin ve Arda’da yok.
Karşılıklı ataklarla başladı oyun.İki takımda uzun toplarla pozisyon üretme peşinde.İlk çeyrekte tempo hayli düşük.Güray’ın şutunun yan direkten dönmesi konuk ekip adına şansız andı.
Orta alanda Kubilay gözükmedi,hücumda Olkowski etkisiz.Ev sahibi kısa paslarla meşin yuvarlağa daha çok sahip oldu.Candeias’ın çabaları ile Sio’yu topla buluşturmaya çalıştı ama Gaziantep defansı çok dikkatli.
Son çeyrekte Gençlerbirliği orta sahayı çabuk geçerek baskısını iyice artırdı.Üst üste kornerler kullandılar ama kaleci Günay’ı zorlayacak bir pozisyon üretemediler.İlk perde de Günay’ın direkten dönen şutu dışında aklımızda kalan bir pozisyon göremedik.
İkinci bölüme istekli,arzulu ve hızlı başladı Gençlerbirliği.Çok adamla hücum etmeye başladılar.Gaziantep kalabalık şekilde kapandı ve rakibe pozisyon vermedi.Ve geride bıraktıklara alanlara Gaziantep hızlı ataklar yaptı.Bunlardan birinde Chibsah düşürüldü,penaltıyı Kayode kullandı,kaleci Nordfeld çeldi.Yetişen Muhammed topu filelere gönderdi ama haklı olarak VAR,saha ihlali nedeniyle golü iptal etti.
Baskılı oyunu devam ettiren Gençlerbirliği entrasan bir penaltı kazandı.Ceza alanı içinde hakemin gözü önünde top yokken Kana Bıyık,Candeias’a vurunca hakem beyaz noktayı gösterdi.Sessegnon topu filelere gönderdi tabela değişti.
Tel tel dökülen orta alana müdahale etmeyi düşünmeyen Sumudica golle birlikte hamle yaptı.Son yirmiye girerkenTwumasi ve Kenan çimende,Chibsah ve Kayode kenarda.Ama değişen bir şey olmadı,ev sahibi atak üstünlüğünü devam ettirdi.
Maçın sonlarında skoru koruma endişesi ile geriye yaslanan Gençlerbirliği karşısında Pawlokski’nin pası ile Muhammed bir gol attı.Ama vuruş ofsayt gerekçesi ile haklı olarak VAR la iptal edildi.
Gaziantep’in eşitlik için defans güvenliğini hiçe sayarak yaptığı hücum girişimlerini savuşturan ev sahibi çok sayıda hücum fırsatı da buldu.Özellikle uzatma dakikalarında kaleci Günay olmasa ev sahibi farka koşacaktı.
24 puanı yeterli görüp transfer uykusuna yatan,teknik direktörüne “sus..!işine bak” diyemeyen yönetim ve elindeki oyunculara daha iyi futbol oynatmaya çalışmak yerine avukat-gazeteci-mahkeme üçgeni uğraşan Sumudica ile ikinci perdenin ikinci maçını da kaybetti Gaziantep.
Haydi bakalım…sil baştan..!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.