İş Güvenliği Uzmanı Eğitimleri ile Yeni Kariyer Fırsatları

İş Güvenliği Uzmanı Eğitimleri ile Yeni Kariyer Fırsatları
İş Güvenliği Uzmanı Eğitimleri ile Yeni Kariyer Fırsatları

İş güvenliğinin eksikliğinden dolayı yıl içerisinde pek çok iş kazası meydana gelmektedir, bu kazaların sonucunda insanlar yaralanıyor ve hayatlarını kaybedebiliyorlar. Çoğunlukla ekipmanların eksikliğinden kaynaklı olarak oluşan bu kazaların bazıları ise güvenlik hakkındaki bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. Bu bilgisizliği ortadan kaldırarak iş yerlerini daha güvenlikli hale getirmekse iş güvenliği uzmanlarının görevidir. OSGB kurumları iş yerlerine iş güvenliği uzmanları aktararak güvenliği sağlamaktadır. Kanunlar nedeniyle işçi çalıştırılan her yerde iş güvenliği uzmanı bulunmak zorundadır. Böylelikle işçilerin sağlıklı koşullarda çalıştıkları gözlemlenmiş olur. Bu işi ise gönüllü olan her insan yapamaz, bazı kriterler gereklidir. İş güvenliği uzmanı eğitimleri hakkında buraya tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

Nasıl İş Güvenliği Uzmanı Olunur?

Üniversiteden belirli (mimarlık, mühendislik vb.) bölümlerden mezun olabilen her insanın iş güvenliği uzmanı görevini üstlenebilmesi mümkündür. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan onaylı olarak iş güvenliği uzmanı eğitimi veren Yöntem Akademi'de bu eğitimleri alabilirsiniz. Uzun bir eğitim sürecinden sonra bakanlığın uyguladığı sınavlara girebilirsiniz. Başarılı bir sonuçla ayrılmanız durumunda İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışmaya başlayabilmeniz mümkündür. Özellikle son zamanlarda iş bulmak daha zor hale geldiği için bu eğitimi alarak kendi işinizi elinize alma şansına sahip olabilirsiniz. Bakanlık kontrolünde, firmalarda iş güvenliği uzmanı olarak görev alabilirsiniz.

İş Güvenliği Uzmanlarının Görevleri

Bu eğitimleri tamamladıktan sonra firmalarda iş güvenliği uzmanı olarak görev alabilirsiniz. Görev aldığınız süre boyunca iş yerinin güvenliğinden sorumlu hale gelirsiniz. Neredeyse iş yerindeki güvensiz ortamlardan tamamıyla siz sorumlu olursunuz. İş güvenliği uzmanı bir firmada oldukça önemli bir role sahiptir. Bir firmada iş güvenliği uzmanının olmaması birçok kötü sonuç doğurabilir. Bu yüzden firmada yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alınması gerekmektedir ve bu olumsuzluklardan da iş güvenliği sorumludur. Sorumlu olmadığı durumlarda küçük bir sorunun bile göz ardı edilmesi büyük sonuçlara yol açabilir. Bu olumsuzluklar çalışan işçilerin zararlarıyla sonuçlanabileceği için en kısa zamanda giderilmesi gerekmektedir.

Sorumlu olunan iş yerinde herhangi bir olumsuz sonuçla karşılaştığınızda bunları rapor ederek o olumsuzluğu giderebilirsiniz. Yıl içerisinde alınan raporlarla birlikte sorunlar tespit edilir ve en kısa sürede giderilmesi için çalışmalar yapılır. Bu raporlar çok kapsamlı bir şekilde tutulduğu için yıl içerisinde bu sorunların aşama aşama giderilmesi daha iyi bir sonuca yol açacaktır. Bu nedenle, iş güvenliği uzmanı olunduğunda, güvenlik amacıyla bakılan firmalarda pek çok bölümden sorumlu olunur. Yemekhaneden tuvaletlere kadar kontrol edilerek ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesi ön görülür. Herhangi küçük bir olumsuzluğun bile rapor edilmesi gerekmektedir çünkü küçük sorunlar zaman içerisinde daha büyük olumsuzluklara yer verebilir. Bakanlığın çatısı altında bulunan Yöntem Akademi'yle birlikte bu konular hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. İş güvenliği uzmanı eğitimi konusunda bu: https://www.yontemakademi.com.tr/is-guvenligi-uzmanligi-egitimi sayfaya göz atarak daha kapsamlı bilgiye sahip olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.