Suriyelilere ekonomik ve sosyal entegrasyon

Suriyelilere ekonomik ve sosyal entegrasyon
Suriyelilere ekonomik ve sosyal entegrasyon

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) arasında Odaya kayıtlı Suriyeli üyelerin ve çalışanların kapasitelerini geliştirme ve bilgilerini artırmaya yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, imzaladıkları protokolün Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) imzaladıkları ikinci İşbirliği protokolü olduğunu, ilk projede odayı kayıtlı Suriyeli üyelerin ve çalışanlarının kapasitelerinin geliştirilmesi amaçlı 16 eğitim düzenlendiği ve bu eğitimlere 342 Suriyeli işadamı ve çalışanın katıldığını söyledi. Yıldırım, "Bu protokol nitelikli işbirliği için attığımız ikinci önemli adımdır. Özellikle Suriyeli üyelerimizin mesleki eğitimi hususunda yapılan bu işbirliğini çok önemsiyoruz." dedi.

Gaziantep Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen törende, işbirliği protokolünü Gaziantep Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, GIZ adına da proje sorumlusu Ruth Halle imzaladı.

Projenin hedef kitlesinin odaya kayıtlı Suriyeli üyeler ile çalışanları olduğunu vurgulayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, " Proje kapsamında küçük işletme sahibi ve yeni iş kurmak isteyen Suriyeli girişimcilerde yararlanabilecek. Proje kapsamında çeşitli eğitimler verilecek. Aynı zamanda Proje ile dış ticaret, insan kaynakları yönetimi, finansal konular, iş projelerinin tasarımı ve fizibilite çalışması, idari danışmanlık hizmetleri, Gümrük ve serbest bölgelerdeki yatırım konularında Suriyeli üyelere danışmanlık hizmeti verilecek. Gaziantep; Suriyelilerin en çok barındığı dört kentten biri. Suriyeli üyelerimizi ekonomik ve sosyal hayata entegre etmeye çalışıyoruz. Oda olarak bu konuda çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu protokol nitelikli işbirliği için attığımız ikinci önemli adımdır. Özellikle Suriyeli üyelerimizin mesleki eğitimi hususunda yapılan bu işbirliğini çok önemsiyoruz." dedi. GIZ Proje Sorumlusu Ruth Halle ise, Gaziantep Ticaret Odası ile Suriyeli üyelerin ve çalışanlarının eğitimlerine yönelik olarak yeniden işbirliği protokolü imzalamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.