SAHTE REKLAMCILARI MASAYA YATIRACAĞIM

SAHTE REKLAMCILARI MASAYA YATIRACAĞIM

HABERİN VİDEOSU

Haftalardır yazmayayım diyorum ama yazmaya karar verdim. Şimdi biter şimdi bırakırlar diyorum ama sonuç nafile. Ben yine de buradan bir uyarı yapayım. Zaten yazılarım adrese öyle bir gidiyor ki, kamuoyunu ilgilendiren konularda yaptığım uyarılar birçok çevreyi rahatsız ediyor farkındayım. Ama rahatsız olsunlar, ben bir kesimin değil, milletin sesini duyurmayı kendime görev edindim ve devam de edeceğim.

HAYVAN BESLEME HİT OLDU

Gelelim işin can alıcı noktasına. Reklam bir şeyin tanıtılması, beğenilmesi ve daha çok istenmesini sağlamak için söz, yazı ve benzeri araçlarla yapılan tanıtım çabasına verilen addır. Bizim sosyal medyada ise bazı resmi kurumların başındaki yetkililer bu işi bence yanlış anlamışlar. Twetter, facebook ve instagramda bazı hesaplar sürekli yaptıklarını reklam yapmaya gayret gösteriyorlar. Ondan sonra yapılan işin paylaşılan olayın ne olduğunu bile bilmeyen onlarca hesap hemen beğeni butonuna çöküyor. Burada her şey normal gözüküyor ama normal olmayan bir şeyler var. Birilerinin ziyareti, pandemi sürecinde sokak hayvanlarına yem vermek veya buna benzer paylaşımların sosyal medyada ön sıraya çıkarılma çabasını anlamış değilim. Sokak hayvanlarını besleyin buna birşey diyemem onlarda bir can ama bunu reklam yaparak yaptığınız iyiliği yerin dibine batırdığınızı bilmenizi isterim. Bence sosyal medya toplumu ilgilendiren bilgilerin paylaşıldığı bir haber ağı gibi kullanılmalıdır. İşin garip tarafı reklam yapmak isteyen ve beğeni yağmuruna katkıda bulunan hesapları incelendiğinde birçoğunun da sahte olduğunu görüyorum. Şimdi ben isim vermeden buradan uyarıyorum.

KOLTUK BABANIZDAN KALMADI

Oturduğunuz koltuk babanızın malı değil. Bu makamları işgal ederken hizmet üreterek kendinizi hatırlatın. Sosyal medyada çalışanlarınıza talimat verip beğeni sayısını arttırarak değil. Projelerle, yapılan yararlı işlerle, kurumların başarılarıyla ilgili paylaşımlar yapın ki sadece personelleriniz değil herkes beğensin. Yok ben bildiğimi yaparım derseniz haftaya açık açık isim isim yazmayı düşünüyorum. Sahte reklamcıların sahte hesapları ve hesap sahipleri diye paylaşım yaptırmayın bana. Yoksa rezil olursunuz.

REHAVETE KAPILMAYIN

Gaziantep kendine yakışanı yine yaptı. Pandemi sürecinde sürekli yüksek vaka sayıları ile gündeme gelen kentimiz son 3 haftadan bu yana kurallara uyarak sayının yüzde 6’lara kadar düşmesini el ele vererek başardı. Demek ki oluyormuş. Biz bize yeteriz sözünün birlikte hareket edildiği zaman ne kadar önemli sonuçlar doğurduğunu vaka sayısını düşürerek ortaya koydu Gaziantep… Ama bu durum bizi çokta rahatlamamalı ve aynı kararlılıkla devam etmeliyiz. Aylardır kapalı olan işletmelerin açılması, normale dönüş için Gaziantep’te düşen vaka sayıları bizleri umutlandırdı.

BİNLERCE İNSAN AÇ

Pandemi nedeniyle kapanan işletmelere Valilik Sosyal Yardım ekipleri destek olsa da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerin ayni ve maddi yardımları işsiz kalan kesimlere bin-r nebze olsun destek oldu. Bu sıkıntılı dönemde en çok zarar gören iş kolu ise bence garsonlar ve diğer restaurant çalışanları oldu. Paket servisle ayakta durmaya çalışan lokanta ve restaurantlar, pandemi öncesi işletmelerin bel kemiği olan garsonların durumlarına da katkı sağlasalar çok daha iyi olacak. Binlerce garson ve komi, soğuk kış gününde evlerinde perişan durumdalar. Kimi simit satarak geçinmeye çalışırken, kimileri de geçinmek için iş arayışı içine girdiler. Tabii ki sadece garsonlar ve restorant çalışanları değil birçok sektör zorda ama bu süreci hep birlikte el ele vererek atlatmaktan başka çaremiz yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.