VALİ GÜL’DEN DOBRA DOBRA

VALİ GÜL’DEN DOBRA DOBRA
Gaziantep Valisi Davut Gül, bugün itibariyle normalleşmenin başladığını ve yine Gazianteplilerin kurallara uymaya devam etmelerini istedi.

Türkiye gündemine artan vaka sayısıyla gündeme gelen Gaziantep’in tek yetkili ismi Vali Davut Gül, Olay Haber’e, tüm ayrıntıları anlattı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’in 80 günlük Pandemi süresinde herşeye rağmen kurallara uyduğunu, bu nedenle vaka, test, iyileşen ve yoğun bakım, entübe sayısında herşeyin iyi gittiğini açıkladı.

İYİLEŞENLER ARTIYOR
Gaziantep Valisi Davut Gül, son bir haftadan bu yana iyileşenlerin sayısı genele baktığımızda Türkiye ortalamasının üstüne çıktığını ve sayının da bini geçtiğini, vaka sayılarında da düşüşün devam ettiğini belirtti.

650 BİN KİŞİYE ULAŞTIK
Gaziantep Valisi Davut Gül, Vefa sosyal ekiplerinin toplam 6 bin kişiden oluştuğunu ve bunların da toplam 650 bin kişiye yardım sağladıklarını kaydetti.

ZİMEM DEFTERİ PROJESİ TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNDE OLDU
Gaziantep Valisi Davut Gül, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kendisine gönderdiği bir WhatsApp mesajında “Gaziantep geleneğinde Zimem defteri uygulamasının” olduğunu hatırlatması üzerine Gaziantepli hayırseverlerin desteğiyle kurumsal uygulamalar yaparak 200 bakkal, 500 tüpçü ve toplam 9 bin kişinin de elektrik borçlarını kapattıklarını ifade etti.

NORMALLEŞMEDE EN ÖNEMLİ 5 TAVSİYE
Gaziantep Valisi Davut Gül, bugün Türkiye genelinde olduğu gibi normalleşme sürecinin başladığını, bir çok yasağın kalktığını vurgulayarak, “Beniam 5 tavsiyem var. Bunların biri rehavete kapılmamak, ikincisi maske ve mesafe, üçüncüsü işin olmadıkça kalabalık ortamlara girilmemesi, dördüncüsü evde kal ve beşincisi sokağa çıkmayın” dedi.

SURİYELİLERİN SÜREÇTE 3 VAKASI VARDI
Gaziantep’te yaklaşık 450 bin dolayında kayıtlı Suriyelinin bulunduğunu ve Pandemi sürecinden bu yana bildiğim kadarıyla bağışıklı sürüsünden dolayı 3 Suriyelinin vaka yaşadığını söyleyen Vali Davut Gül, “Halbuki Suriyeliler daha kalabalık bir aileler. Anladığım kadarıyla bunların bağışıklık sürüsü olduğu için hastalığa yakalanmadılar. Aynı şekilde El-Bab ve Cerablusta’da koronavirüse rastlamadık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.