KADİRİYYE MEDRESESİ

KADİRİYYE MEDRESESİ
KADİRİYYE MEDRESESİ

ŞEYH SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ HAZRETLERİ

1441-2020

...

Sayısız nimetlerle geldin yine, Ya Şehr-i RAMAZAN. Bütün inanmış ve iman edenlere Mübarek olsun. Hayırlara vesile olsun.

Oruç' la taçlanan Kur'anla ziynetlenen Ramazan-ı şerife ulaşmayı bizlere nasib eden Rabbime sayısız, sonsuz, şükürler olsun.Nefisler zincire vurulunca gönül viranelerimizden çıkıp insanlığımızı hatırlıyoruz.Hiç farketmediğimiz bize önemsiz gelen sorumluluklarımızı ,iç dünyamızda ki yıkımları,yanlız bedenden ibaret yaşamlar sürerken bir ruhumuzun da olduğunu hatırlatıyor Rabbim bizlere.. "Kim bana ne yaptı"dan çok "Ben kime ne yaptım" demeye başlıyor insan. Hayatımızla ilgili kararlar alıyoruz. Gayret hasıl oluyor. Emre itaati öğreniyoruz ,Mülk' ün gerçek sahibi olan ALLAH'ü Teâlâ Hazretleri kullarına öylesine düşkün, öylesine merhametli ki; daima bizlere yenilenme fırsatları veriyor.Yapamadığımız kulluğun karşılığın da "O" bizleri yine merhametiyle davet ediyor. ALLAH (cc) ile kulları arasında kopmayan daimi bir ilişki var;....Yakin olmak ..Dua ile bu yakınlığın devamlılığını sağlamak, takva elbisesi ile de günahlardan ,en önemliside şirkten korunmak. Her Müslümanın Kur'an-ı Kerim -i ömründe en az bir kez anlayarak okuması ve üzerinde düşünüp tefekkür etmesi gerekir.Develer yükü kitaplar okusam, sayısız, şiirler,sözler duysam hiç biri Kur'ın-ı Kerim'den okuduğum bir tek ayet kadar etkileyici ve zarif olmuyor. Teşbihte hata olmaz, Tıpkı okyanuslar denizler ne kadar değerli olsa da tatlı suyun kıymeti gibi

Bakara suresi 183 ve 186. ayetlerinde; Oruç tan şöyle bahsedilmiş

" EY iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılınmıştır." Daha önceki peygamberlerin ümmetlerine farz kılındığı gibi, oruç tutmak, yani özel anlamda ikinci fecrin doğuşundan güneşin batışına kadar imsak etmek; mutlak anlamda ise, yakin ve nehiy ehli (HAKK ın yasakladığı şeylerden kesinle ve titizlikle kaçınanlar), işin hakikatini ve sırlarını bilenler için elden geldiğince HAKK' tan gayrı her şeyden yüz çevirmek ,size de malum ay (ramazan) boyunca farz kılınmıştır. Umulur ki takva sahibi olursunuz (183).

ABDULKADİR GEYLANİ hazretleri Ey Hak tarafından desteklenen ve onun yoluna süluk etmeyi murad edinen ! Bu kitaba sıkıca sarıl. Çünki bu kitapta ,hüvviyet-i gayba inanan ve Hakk'a teveccühe devam edenlerin hidayetinin olduğunda şüphe yoktur, buyurmuştur.

Rabbimin rahmetini sağnak sağnak indirdiği Ramazan -ı Şerifi bizlere bir kurtuluş vesilesi kılsın ve oruçla kendimizi tutmayı ,takvaya sarılmayı kulluğun bilincine varmayı nasib etsin. AMİN.

HAYIRLI RAMAZANLAR

HAYIRLI CUMALAR DİLERİM

HAZIRLAYAN :YASEMİN AYDINER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.