Koronavirüs Gaziantep'te rekora koşuyor... Sağlık Bakanlığından Gaziantep'e özel 5 kişilik ekip geliyor

Koronavirüs Gaziantep'te rekora koşuyor... Sağlık Bakanlığından Gaziantep'e özel 5 kişilik ekip geliyor
"Gaziantep’te önlenemez şekilde artan Koronavirüs vakaları için 5 kişiden oluşan Sağlık Bakanlığı saha koordinatörleri yerinde incelemeler yapmak üzere Gaziantep'e geldi. "

SAHRA HASTANESİ SEÇENEĞİ MASADA!

Hastalar hastanelerde ve tahsis edilen yurtlarda yatacak yer bulamazken, hatta hastalar bir süredir bir odada iki kişi kalmak suretiyle tedavi edilmeye çalışılırken yer sıkıntısını çözme noktasında Bakanlık saha koordinatörlerinin Gaziantep’te sahra hastanesi kurma çalışmaları yapacağı öğrenildi. Sahra hastanesi kurulmaya karar verilmesi halinde bu hastane için de yer tespiti yapmaya çalışacak. Ayrıca koordinatörler Gaziantep’te koronavirüsün artma sebeplerini de araştıracağı ve hastanelerin çalışmaları ile filyasyon uygulamalarını yaklaşık 10 gün şehirde kalarak çeşitli analiz ve değerlendirmeler yağacağı öğrenildi.

SAHRA KOORDİNATÖRLERİ SAHADA!

Sağlık Bakanlığı, Geçtiğimiz yıl bebek ölüm oranlarında Türkiye 1.si olunması nedeniyle saha koordinatörlerini Gaziantep’e göndermiş, ölüm nedenleri araştırılmış il yöneticilerine yapılması gerekenler iletilmiş, durum Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya da rapor şeklinde sunulmuş, ancak bu yıl da değişen birşey olmamış, şehrimiz 1. ligi kimseye kaptırmamıştı.

SAHRA KOORDİNATÖRLERİNİN GÜNDEMİ BU KEZ CORONAVİRÜS

Sağlık Bakanlığı saha koordinatörleri bu kez de coronavirüs için Gaziantep'te gönderdi. Özellikle son zamanlarda Gaziantep’te artan Koronavirüs vakaları oldukça dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son günlerde vaka artışında sürekli zikrettiği şehir olan Gaziantep Koronavirüs vakaları bakımından Türkiye’ye üçüncü sıraya yerleşti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörlerini bugün Gaziantep’e gönderdi. Saha koordinatörlerinin artan vaka sayılarına çözüp üretip üretemeyeceği vatandaşça merak ediliyor..

10 GÜNLÜK TARAMA YAPILACAK
Saha koordinatörleri öncelikle virüsün yayılma nedenlerini, filyasyon uygulamalarını, izolasyon uygulamalarını, bakanlığın belirlediği yol haritasına uyulup uyumadığını yerinde inceleyecek, sonrasında coronavirüs tedavisi gören hastaların bakanlığın belirlediği tedavi algoritmasına uygunluğunu, ildeki tüm hastanelerin pandemi nedeniyle kirli ve temiz alanlar oluşturup oluştumadığını, tam kapasite hasta alıp almadığını yerinde inceleyecek, nerede hata yapıldığını mercek altına alacak ve gerek görülmesi halinde Gaziantep’e sahra hastanesi kurulabilecek yer incelemesinde bulunacak.

NEREDE YANLIŞ YAPILIYOR?

Bakanlık yetkilileri, aynı bölgede bulunan, aynı kültürel yapıya sahip Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve şehrimizden ayrılıp il olan Kilis'te vakaların kontrol altına alınıp, Gaziantep te kontrol altına alınmamasının nedenlerini araştıracak, test sayıları ile testlerin sonuçlarının geç çıkmasının yayılıma etkisi incelenecek bu konudaki organizasyon eksikliği olup olmadığı ile yönetimsel bir zaafiyetin olup olmadığını da değerlendirip Sağlık Bakanı Dr Fahrettin Koca'ya da rapor şeklinde sunulacağı öğrenildi.

VALİ GÜL İLE DE BİR ARAYA GELECEKLER!

Bakanlık saha koordinatörlerinin çalışmalar kapsamında, pandemi sürecinde canla başla çalışan Gaziantep Valisi sayın Davut Gül ile de bir araya gelip, sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili bir görüşme yapmaları bekleniyor. Koordinatörler sahanın fotoğrafını çekip ayrıntılarıyla Vali Gül ile masaya yatırması bekleniyor. Geniş bir raporu da bakan Dr. Fahrettin Koca'ya verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.