İş adamlarına tehdit ve şantaj şoku!

İş adamlarına tehdit ve şantaj şoku!
"Gaziantep’in Nizip ilçesinde 10-15 kişilik bir grup iş yerini basarak iş adamı İ.H.A ile oğullarına tehdit ve şantajda bulundu. Saldırgan grup, olaydan sonra da telefonla arayarak tehditlere devam etti. Olmayan ticaretten dolayı ‘alacağım var’ diyerek ofis basanlar hakkında Nizip Emniyet Müdürlüğü harekete geçti."

Olay Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Yeşilevler Mahallesi Taşköprü Caddesi üzerinde bulunan Biriketçiler Sitesi 2. Cadde No:1’deki iş yerinde yaşandı. Alınan bilgiye göre iş adamı İ.H.A.’nın (59) ait iş yerine dün silahlı 15-20 kişilik bir grup geldi. Saldırgan grupta bulunan M.A. isimli şahıs ile yanındaki 6-7 kişi, iş adamı İ.H.A. ile oğulları M.İ.A. ve M.A.’nın olduğu ofise girdi.

SİLAH KULLANACAKLARDI

Saldırganlar burada iş adamı İ.H.A. ile oğullarına tehditler savurarak para istedi. Yaşananlar üzerine iş adamı İ.H.A. 155 Polis İmdat Hattı’nı arasa da saldırganlar silah kullanmaya çalıştı. Saldırganların iş adamı ile oğullarına ateş etmesine olayın yaşandığı koridorda bulunanlar engel oldu.

BEKÇİYİ DARP ETTİLER

Olaydan sonra iş yerinden çıkan grubun içinde bulunan 5-6 kişi fabrikanın bekçisi olan F.Y.’yi darp etti. Olayda bekçi F.Y.’nin yüzü ısırıldı. Daha sonra olay yerini terk eden saldırganlar, iş adamı İ.H.A. ile oğulları M.İ.A. ve M.A.’yı telefonla arayarak tehditlerini sürdürdü.

İŞ YERİNE GELMEDEN ÖNCE ARAMIŞLAR

İş adamı İ.H.A.’nın Nizip Polis Merkezi Amirliği’nde verdiği ifadeye göre saldırganlardan M.A. yanındakilerle iş yerini basmadan önce İ.H.A.’nın oğlu olan M.A.’yı aramış. Saldırgan M.A., telefonla tehditlerde bulunup küfürler savurduktan sonra beraberindeki grupla iş yerini basmış.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Olaydan sonra soluğu Nizip Polis Merkezi Amirliği’nde alan iş adamı İ.H.A. ile oğulları tehdit ve şantaj yapan saldırgan gruptan şikayetçi oldu. İ.H.A.’nın polis merkezinde verdiği ifadede şunlar yazıyor:

“Benim Yeşilevler Mahallesi Taşköprü Caddesi üzerinde bulunan Biriketçiler Sitesi 2. Cadde No:1 sayılı yerde Altınbaş Yem ve Tarım Ürünleri isimli şirketim bulunmaktadır. Bugün saat 19:00 sıralarında iş yerimizde oğullarım M.İ.A. ve M.A. ile birlikte bulunduğumuz esnada oğlum M.’yi M.A. isimli şahıs aradı ve kendisini tehdit edip telefonu kapattı. Arkasından yanında yaklaşık 15 kişi ile birlikte iş yerimize geldiler. M.A. ve yanında bulunan 6-7 kişi ofise girdi. Diğer şahıslar ise koridorda bekledi. Ve bizi dışarı çıkarmadılar. Ben M.ye elimi uzattım hoş geldin diyecektim ki elimi sıkmadan sizi bu memlekette yaşatmam seni ve çocuklarını öldürürüm illa bu parayı şimdi vereceksin yoksa faiziyle alırım dedi.”

'KAFANA SIKACAĞIM' TEHDİDİ

İfadesinde saldırgan şahıslarla herhangi bir ticari ilişkinin olmadığını belirten İ.H.A.’nın ifadesinin kalanı ise şöyle:

“Kendisi ile herhangi bir ticari münasebetim olmadığını bir borcum olmadığını söyledim. Bu esnada şahıs belinde olan silahı bize göstererek gözdağı verdi. Yumruk ile elini masaya vurarak küfürler etti. Ben kimseye haraç vermeyeceğimi söyleyince sinirlenip ayağa kalktı. Elini beline attı ismini bilmediğim diğer şahıs da elini beline attı. Koridordaki diğer kişiler bize ateş etmesini engellediler. Silahın üzerine doğru kapandılar. Oğullarım bana sarılarak köşeye doğru çektiler. Akabinde hemen 155’i aradık. Ayrıca bu şahıs ofisten sahanın bulunduğu yere indi. Oradan bu parayı sizden alacağım. Bu parayı almadan sizi buradan çıkarmam dedi. Sonrasında çalışanım fabrika bekçisi olan F.Y.’yi 5-6 kişi birden darp etti. M.A. yüzünü ısırdı. Olay yerini terk ettikten sonra kullanmakta olduğum telefonumdan beni arayarak sıkıysa fabrikadan çık evine çarşıya bankaya git kafana sıkacağım. Ayrıca iki üç gündür sürekli arıyor beni ofisime geliyor benden para istiyor. Can ve mal güvenliğim yok.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.