HALÜSİNASYON...

HALÜSİNASYON...
HALÜSİNASYON...

Halüsinasyon, beyin tarafından yaratılan gerçek dışı duyulardır. Gerçek gibi görünen halüsinasyonlar 5 duyuyu da etkileyebilirler. Dün oynanan Gençlerbirliği maçı da bizim için HALÜSİNASYON DU'¦
Geçen hafta Fenerbahça önünde alınan 5-0'lık hezimetten sonra, Sumudiç ve toplama öğrencilerinin Gençlerbirliği karşısında neler yapacağını merak ediyordum ! Rakipte bizim gibi geçen sezon Süper lige çıkan ancak önemli ölçüde kadrosunu muhafaza eden, birkaç öneömli takviyeşer yapmıştı. Sumudiç bu kez Fenerbahça maçına göre 8 yeni oyuncuya yer verirken, 3 yerli oyuncu tercih etmişti.
Karşılaşma hızlı başladı, ilk tehlikeli atak Gazişehir'den geiirken, Gençlerbirliği oyuna ağırlığı koydu ve ilk 25 dakikada Gazişehrin fişini çekmek için düğmeye bastı. Ama peşpeşe gelen kırmızı kartlar, penaltı maçın gidişatını değiştirdi. Farka gidecek olan Gençlerbirliği defansa çekildi.
Sakın 4-1İlik sonuca bakıp ta Süper bir Gazişehir yazacağımı zannetmeyin. Evet bu galibiyet takıma ve taraftara moral açısından iyi delmiş olabilir, ama inanın bu takımın daha ne oynadığını, kimin ne yaptığını bilmiyorum. Ama maçın ilk 25 dakikasında Gazişehir'den çok daha iyi organize olmuş, daha etkili, Gençlerbirliği 9 kişi kalmazsa sonuç böyle olur muydu? Bence olmazdı. 9 kişi kalmış Gençlerbirliği biraz daha cesaretli olsa futbol şansı da olsa dün gece sahadan sürpriz bir sonuçla ayrılabilirdi.
Kırmızı kartlarla tabii ki maçın seyri bir anda değişti. Ama bu Gazişehir Gaziantep dün ne oynadı biri anlatsa da dinlesek. Öncelikle 'yuh' çeken taraftara veryansın eden Sumunica 'Doğru 10 gol atmalıydık' dese de kendisi de bu Gençlerbirliği'ne 10 atamayacağını çok iyi biliyor. Ama işte sallıyor arkadaş'¦
Şimdi 3 puanın keyfini yaşayalım da her zaman papaz da pilav yemez, böyle 9 kişi kalmış Gençlerbirliği zor bulursun arkadaş'¦Böyle hakemi de zor bulursun'¦Bu Gençlerbirliği 9 kişi kaldı ama sana da kök söktürdü kabul et. .. Kimse kendini kandırmasın. Önemli bir üç puandı kutluyoruz. Ama bu takım, ileride oynayacağı zorlu maçları kaldıramazzz'¦ Gerçekleri konuşalım'¦Kimse rüya görmesin, yalakalık yapmasın... Dün taktik maktik hak getire, bu takım bir hafta ne çalışmış. Hızlı, atak futbolcularla rakibin arkasına sarkmak doğru taktik ama sannki bu çalışılmamış gibi geldi, orta saha, kanat yok. Defanstan çıkan toplarla uzun oyun anlayışı.
Bu defanstaki oyuncu tercihlerini kim yapmış merak ediyorum? İki stoperde stoper filan değil. Çok kötü, berbat iki stoper. Yazık'¦Bu defansla bu takım çok gol yer şimdiden benden söylemesi. İlk 25 dakikaya bakın ne söylemek istediğimi anlarsınız. Çok şükür kale sağlam, Oğuz iyi. Bi forvet almışsınız evlere şenlik çocuk altı pasın içinde topu boş kale yerine dışarı attı. Bravo. Defans, santrafor ve orta saha şart hem de acil'¦ Düşünün 4-1 maçı kazanmışsınız ama tribünde oturan kimse bu takımı alkışlamıyor. Sabır diyorsunuz da görünen köyde kılavuz istemez ki bilader.
25 dakikada 9 kişi kalmış, tüm gardı düşmüş bir rakip karşısında sahada tümüyle silmen beklenir, oysa 9 kişi kalmış rakip bir gol buluyor, biraz daha cesaretli olsa maçı beraberliğe getirecek pozisyonlar buluyor'¦ Bakın bu takım çok eksik, bu takımda forma giyemeyecek oyuncular transfer edilmiş. Elden çıkarmaya kalksan koysan müşteri bulamazsın. Taraftar da cin gibi anladı zaten. 4-1 kazanmışsın ama taraftar mutlu değil. Bu transferleri yapan, Başkan Adil Konukoğlu'na öneren her kimse kulüpten bir an önce uzaklaştırın. Bu transferler taraftara ve bizlere hiç ümit vermedi. Sayın Adil Konukoğlu gereğini yapacaktır. Herkesin gördüğünü o da görüyor. Sumudica'yı boşverin'¦Taraftar bu adama hiç sempati duymuyor. Konuşmaları bom boş...Bu şehir Konukoğlu'na teşekkür borçlu, kolay değil takımı Süper Lige taşıdı.
Son söz; 4-1 galip gelmişsin ama taraftarın seni içeri girerken yuhalıyor! Islıklıyor, Protesto ediyor. Galip gelen takım genelde yuhalanmaz alkışlanır. Taraftarın yaptığını doğru bulmamakla birlikte bu takıma ve teknik direktörüne ne yazık ki güvenmiyor. Gençlerbirliğini ise ayakta alkışlıyor.. Oysa kazanan Gazişehir, kaybeden Gençlerbirliği.. NİYE ?
Kimse halüsinasyon görmesin, titreyin ve kendinize gelin'¦

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.