TFF'den radikal karar! Erteleme kalkıyor

TFF'den radikal karar! Erteleme kalkıyor
Süper lig maçlarında Covid-19 vakaları nedeniyle erteleme kalkıyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği, Ziraat Türkiye Kupası için geçerli olan "A Takım listesindeki oyuncu sayısı Covid-19 nedeniyle 14'ün altına inerse müsabaka ertelenmeyecek; karşılaşmaya çıkamayan takım hükmen mağlup sayılacak" maddesinin Süper Lig'de de uygulanması için görüş birliğine vardı.

Kulüpler neredeyse her gün yeni vakalar açıklarken şu ana kadar üç Süper Lig maçı ertelenmek zorunda kaldı. Fakat pandeminin seyri hesaba katılırsa bu sayı daha da artabilir.
Böyle bir durumda ise zaten sıkışık olan takvimde erteleme maçlarını oynatmak gittikçe zorlaşacak.
Bu durumu hesaba katan TFF ve Kulüpler Birliği'nin radikal bir karara imza atmak üzere oldukları belirtiliyor.
Bugüne kadar sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda uygulanan "A Takım listesindeki oyuncu sayısı Covid-19 nedeniyle 14'ün altına inerse müsabaka ertelenmeyecek; karşılaşmaya çıkamayan takım hükmen mağlup sayılacak" maddesinin Süper Lig'de de yürürlüğe girmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
Söz konusu düzenlemenin önümüzdeki süreçte TFF Yönetim Kurulu toplantısında görüşülüp karara bağlanacağı ve ardından da hayata geçirileceği bildiriliyor.
TFF, ekim ayında yaptığı değişiklikle Süper Lig ve 1. Lig'deki takımların ligin ikinci yarısından itibaren 30 kişilik kadrolarına 2000 ve yukarısı doğumlu ve A Milli Takım'da oynama uygunluğuna sahip 5 oyuncuyu ekleyerek toplam 35 oyuncuya her maç öncesi test yapma zorunluluğu getirmiş, bununla birlikte 30 oyuncu yerine 35 oyuncu üzerinden kadrodaki oyuncu sayısının 14’ün altına düşmesi durumunda maçların ertelenebileceğini karara bağlamıştı.
Öte yandan Süper Lig ve 1. Lig'de ertelenen maçların oynanacağı tarihler de belli.
Hatayspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor (9 Aralık Çarşamba saat 19:30)
Göztepe-Aytemiz Alanyaspor (9 Aralık Çarşamba saat 19:30)
Menemenspor - Ankaraspor (1 Aralık Salı saat 13:30)
Altay - Giresunspor (2 Aralık Çarşamba 13:30)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.