YENİ YIL, YENİ GAZİANTEP,

YENİ YIL, YENİ GAZİANTEP,
YENİ YIL, YENİ GAZİANTEP,

Büyük İslam düşünürü ve mutasavvıfHz. Mevlana, diyor ki; "Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım.”

2019 Yılı acısıyla, tatlısıyla geride kaldı. Bugün yeni bir güne, yeni bir yıla merhaba diyoruz.

Elbette yeni şeyler söyleyeceğiz ama dünü de unutmadan, dünden dersler çıkartarak...

ORGANİZE SANAYİYE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ YAKIŞIR

Yeni yılda Gaziantep için yeni şeyler konuşacağız. Mesela, Gaziantep Sanayi ve Teknoloji Üniversitesi'ni konuşacağız...

Teknoloji çağında yaşıyoruz. Dijital dönüşümün kaçınılmaz olduğu, yapay zekanın hızla geliştiği, telepati ile iletişimin konuşulduğu bir ortamda elbette bilim diyeceğiz, teknoloji diyeceğiz. Teknolojiyi de ancak bilim yuvaları olan üniversiteler üretir.

Türkiye, tıp biliminde mühendisliğe göre daha başarılı. Dünyaca ünlü doktorlarımız var. Bunun en büyük nedeni, tıp fakültesi öğrencilerinin teorik eğitimlerinin yanında yeterli uygulama eğitimi almalarından kaynaklanıyor. Bir öğrenci doktor olmadan önce yıllarca hastanede staj yapıyor, o havayı soluyor, mesleğine adapte oluyor. Mühendislik fakültesi öğrencilerinin bir tıp öğrencisi kadar uygulama, staj yapma imkanı bulduğunu söylemek zor.

Gaziantep Sanayi ve Teknoloji Üniversitesi, Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesinin içerisinde kurulmalı. Böylece OSB'deki bini aşkın sanayi tesisinin her biri öğrenciler için bir laboratuvar görevi üstlenecektir.

Gaziantep yeni yılda, Sanayi ve Teknoloji Üniversitesini konuşmalı, tartışmalı ve planlamalı...

GASTRONOMİ TURİZMİ TEK BAŞINA YETMEZ...

Gaziantep yeni yılda, turizmi yoğun şekilde konuşmalı. Gastronomi turizmini konuşuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in üstün gayretleri ile gastronomi artık kentin gündemi oldu. Ama bu yetmez. Sağlık turizmini de konuşmalıyız. Modern hastanelerimiz var. Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden gelecek hastaların tedavi için Gaziantep'i tercih etmesi, kent ekonomisine büyük bir ivme kazandıracaktır. Gaziantep'in ortak aklı yeni yılda bu konuya mesai harcamalı. Projeler üretmeli...

5 Tane antik kenti olan bir iliz. Zeugma, Karkamış, Rumkale, Dülük, Yesemek ve Tilmen gibi tarihi zenginliklerimizi daha fazla gündeme getirmeliyiz. Son yıllarda Zeugma eskisi kadar gündeme gelmiyor. Yesemek için son 10 yılda ne yapıldı? Yapılanlar yeterli mi? Neler yapılabilir? Dünyanın sen eski yerleşim merkezlerinden birisi olan Antik Dülük Kenti tarihin yeniden yazılmasına yol açabilir. Antik dönem inançlarına göre tanrıların doğduğu bir kentten bahsediyoruz. Göbekli Tepe’nin pabucunu dama atabilecek bir kentten söz ediyoruz. Bilim dünyası buna kulak vermeli ve Dülük Antik Kentinde özellikle Keber tepesinde kazılara başlanmalı. Bunları kendimize sormalıyız. Kısacası turizmdeki potansiyelimizi ortaya çıkarmalı ve bunu ülke ekonomisine kanalize etmeliyiz.

2020’de EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ OLMAK ZORUNDA

Yeni yılda elbette eğitimi konuşmalıyız. Yarım kalan okul inşaatlarının nasıl tamamlanacağını, sınıf mevcutlarının nasıl düşürüleceğini, eğitimde niteliğin nasıl artırılacağını, mesleki eğitimin nasıl yaygınlaştırılacağını konuşmalıyız. Bu sorunları çözmek çok zor değil. Çünkü, eğitimi kentin birinci gündem maddesi yapan bir Valiye sahibiz. Vali Davut Gül'ün öncülüğünde bu sorunların kolaylıkla çözüleceğine inanıyorum.

SAVUNMA SANAYİ İÇİN HAREKETE GEÇME ZAMANI

Yeni yılda artık savunma sanayi ile ilgili konuşmayı bırakmalı, icraata geçmeliyiz. Gaziantep sanayisi için büyük emekleri olan Rahmetli Kamil Şerbetçi, Sanayi Odası Başkanı iken savunma sanayini konuşuyorduk. Neredeyse yarım asır geçti. Hala konuşmaya devam ediyoruz. Bu konuda istediğimiz noktada olduğumuz söylenemez. Yeni yılda bu konuda somut adımların atılmasını diliyorum.

GAZİANTEP FK BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ ALKIŞI HAKEDİYOR

Yeni yılda Gaziantep Futbol Kulübü'nü konuşmalıyız. Ligin ilk yarısı bitti. Gaziantep FK, ilk kez mücadele verdiği Süper Lig'in ilk yarısını 9. sırada tamamladı. Süper Lig'e yeni çıkmış, oyuncularının her biri farklı takımdan gelmiş bir kulüp için başarılı bir sıra. Yeni yılda Gaziantep FK'ın, "Gaziantep Tek Yürek, Kırmızı Siyaha Tam Destek" kampanyasında başarıyı daha da yukarıya nasıl çıkartırız, bunu konuşmalıyız. Gaziantep FK Başkanı Sayın Büyükekşi ve yönetim kurulu alkışı hak ediyor. Kentle takımı kucaklaştırma çabalarına toplumun bütün kesimlerinin destek vermesi 2020’de konuşulması gereken en önemli konular arasında. Elbette konuşulacak çok şey var. Ama önümüzde koca bir yıl var. Yeri geldikçe hepsini konuşacağız. 2020'de, tüm dünyada sadece mutluluk gözyaşlarının akması dileğiyle, yeni yılınızı kutlarım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.