Şifalı Suyun Başkenti : Kozaklı

Şifalı Suyun Başkenti : Kozaklı
Şifalı Suyun Başkenti : Kozaklı

Kozaklı'¦!

Türkiye için herkes hep bir ağızdan cennet der'¦!
Doğrudur, Türkiye'nin her köşesi ayrı bir güzel, her bölgesi ayrı muhteşem, yılın her mevsimini aynı anda farklı bölgelerde yaşabilirsiniz. Erzurum ve Erciyes'te kayarken, Antalya'da denize girersiniz.
Karadeniz harika yeşili, yaylaları ile ayrı, Ege ve Akdeniz muhteşem kumsalları, kıyıları ile tüm dünyanın akın ettiği yerler, İstanbul ayrı bir dünya, Pamukkale, Erzurum Palandöken, Tunceli Munzur, Gaziantep yemekleri, Zeugması, Rumkalesi ve Aksaray, Niğde, Kırşehir, Sivas, Nevşehir, Yozgat ve Kayseri illeri arasında kalan Kapadokya.
Böyle bir coğrafya nerede var. Ama bu coğrafyanın yanında rabbim ve doğa öyle bir şifalı su, abı hayat vermişki, bozkırın ortasında bir çölden sadece su fışkırmamış, sağlık turizmi sayesinde Kozaklı denen bir yer adeta özellikle orta yaş ve üstü grubunun akın ettiği bir yer haline gelmiş.
Bu şifalı su sayesinde Kozaklı'nın makus talihi değişmiş. Son 10 yılda adeta mantar gibi beş yıldızlı oteller, apartlar, devre mülkler derken yatak sayısı neredeyse 10 binlere dayanmış.
İlginçtir bu bölgeye yurdun her tarafından Trakya, Ege'den, Karadeniz'den dahi akın akın gelen insanlar var. Çünkü buradan çıkan su yerin altından tam 98 dereceden çıkıp, bakanlık, valilik ve belediye tarafından ortaklaşa kurulan Nevjet adlı şirket tarafından otellere ve ilçeye dağıtılıyor. İlçe halkı bu sudan aynı zamanda ısıtma olarak faydalanıyor.
Kısaca halen bu ilçeye gelmediyseniz, sudan şifa bulmadıysanız çok şey kaçırmışsınız demektir. Aynı zamanda bu ilçede bulunan fizik tedavi hastanesi Türkiye'nin en önemli hastanelerinden bir tanesi.
Onun için şimdiden atlayın arabanıza, otobüslere, uçağa gelin, görün Kozaklı ilçesini burada konaklayın. Günü birlik gezilerle isterseniz Erciyes'e kayak turizmine, isterseniz Kapadokya'ya kültür turizmine, isterseniz, Hacıbektaşa inanç turizmine gidin.
Evet bu güzel ve şirin ilçenin konuksever insanları sizleri bekliyor'¦.!

KENAN YÜCEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.