KORONA BELASI GİDİYOR... İŞ ADAMI CİNAYETİNİN PERDE ARKASI

KORONA BELASI GİDİYOR... İŞ ADAMI CİNAYETİNİN PERDE ARKASI
KORONA BELASI GİDİYOR... İŞ ADAMI CİNAYETİNİN PERDE ARKASI

Hep söylüyorum. Gaziantep gerçekten de bu kadar farklı nüfusa rağmen, koronavirüste her şeye rağmen çok başarılı görüyorum. Başta Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, ilçe belediye başkanları Mehmet Tahmazoğlu, Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cengiz Şimşek, Güneydoğu Anadolu ihracatçı Birlikleri Başkanı Fikret Kileci, TİM Sektör Kurul Başkanları Selahattin Kaplan ve Mahsum Altunkaya ile Halı Sektörü Başkanı Ahmet Kaplan, Gaziantep il Sağlık Müdürü Dr. Serdar Sarıfakı ve ismini sayamayacağımız yüzlerce çalışana da teşekkür ediyorum. Şimdilik Allah’ın izniyle sıcakların artması da koronavirüs belasından büyük ihtimalle Temmuz ayında tamamen kurtulacağımızı umut ediyorum.
Bu hafta en önemli şey işadamı Mustafa Şahin’in cinayetinin perde arkası ve Olay Medya’nın koronavirüs döneminde Gaziantep halkına bilgilendirme konusunda yaptığı yayınlarla da zirveye oturduk. Tek kelime ile söylüyorum; Gazianteplilere teşekkür ediyorum.

İŞADAMI MUSTAFA ŞAHİN CİNAYETİNİN PERDE ARKASI NEDİR?

Olay Medya’nın en büyük ilkelerinden biri kişilere yönelik bir haberciliği yoktur. Merhum işadamı Mustafa Şahin’i ne tanırız, ne biliriz. Ambalaj sektöründe de etkili bir kişi. Ancak, cinayet haberi geldiğinde kesinlikle Mustafa Şahin’in ailesinin küçük düşürülmesi için hiçbir haber yapmadık, yapmayızda. Çünkü bizim işimiz haberin perde arkasındaki sır perdesini çözmek. Tabi burada da en önemli görev Gaziantep Emniyet Müdürlüğü cinayet masasınındır. Masa cinayeti çözmek için bütün delilleri toplamış, ilgili sanıkları da adliyeye göndermiş. Sanıklarda çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulmuş. Bu Emniyetin normal proserüdür. Buraya kadar her şey düzgün yapılmış. Ama Gaziantepliler bir işadamının öldürüldüğü haberini öğrenme hakları da vardır.

KESİKBAŞ CİNAYETİ DENİLDİ AMA...

İlk önce haber merhum işadamının başının kesildiğini ve aşağıya atıldığını söylediler. Daha sonra ayaklı gazete ve dedikodu farklı söylemlerde bulundular. Biz de gazeteciliğin kuralı olan “5n 1k’yı” uyguladık. Bu kural nedir? Ne, Ne zaman?, nerede?, nasıl?, neden? ve kim? bunları yazdık. Örneğin olay yeri Mücahitler mahallesinde bir apartmanın 4. katı no 17’de işlendi. Cinayeti işleyen bayanın arkadaşı Mustafa Şahin’in alkollü olmaları. Cinayetin gece 03.00’de olduğu ve kim olduğuna gelince adının baş harflerini yazarak, olayın tüm ayrıntılarıyla paylaştık. Bizim buradaki amacımız haberciliğin kurallarını uygulamaktır. Bizim hiç bir zaman kişilerle işimiz yoktur. Amacımız bu olaydanda toplumun ders çıkartıp, aynı hataların bir başkaları tarafından yapılmamasını sağlamaktır. Sır perdesi sözcüğüne de gelince, olayın zaten tüm ayrıntıları da sosyal medyadan herkes birbiriyle paylaşarak, gerçekleri öğrendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.