Çiçek, Basın Dostu 50 İletişim lideri arasında

Çiçek, Basın Dostu 50 İletişim lideri arasında
SANKO Holding Basın Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek, “Türkiye’nin Basın Dostu 50 Kurumsal İletişimcisi” arasında.

Business Life Dergisi tarafından Basın Dostu 50 Kurumsal İletişimci arasında gösterilen Çiçek, iletişimcinin başarısında, basın mensuplarıyla olan diyaloğun önemli olduğunu belirtti.

Kurumların mesajlarını en etkili bir şekilde vermesinin yolunun, gazetecilerle iyi bir iletişim kurmaktan geçtiğini ifade eden Çiçek, “İletişimci kurumunun çıkarını gözetirken basının çıkarlarını görmezden gelmemeli” dedi.

SANKO Basın Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek’in Kurumsal İletişim Departmanları ve Basın Kuruluşları arasındaki diyaloğa dair yaptığı açıklamalar şu şekilde:

BASININ DA ÇIKARI GÖZETİLMELİ

Sanko Holding Basın ve Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek, iletişimcinin başarısında, basın mensuplarıyla diyaloğunun önemine işaret etti. Çiçek; kurum çıkarlarını gözetirken, basının unutulamayacağını dile getirdi.

Bir iletişimcinin "işini yapması" için gazetecilerle iyi bir iletişim kurmalı. Basın organları, hedef kitleye mesajın doğru ve etkili ulaşmasında en önemli mecradır. İletişimci kurumunu gözetirken, basının önemini ve çıkarlarını kesinlikle görmezden gelmemeli. "Basın Dostu İletişimci" olmanın artıları arasında, kurum itibarına yönelik saldırı ya da tehdit söz konusu olduğunda, hızlı, şeffaf, ve "nokta temas"ta etkin kriz yönetimini başarıyla gerçekleştirmek bulunuyor.

“DOĞRU, YETERLİ VE ANLAŞILIR BİLGİ...”

Kurumun gelecek planları; doğru, yeterli ve anlaşılır bilgilerle duyurmaya özen gösterilmeli. İletişimcinin farkı; dili iyi kullanmak, "herkesi değer noktasında tutan" üslubu benimsemektir. Mesajların iletileceği kitledeki herkesin saygın, zeki ve akıllı bireylerle iletişime geçtiğini düşünerek bilgi kanalı oluşturursa başarılı ve etkin bir yol haritası çizer.

“HEDEF KİTLEYE KISA METİNLERLE ULAŞILACAK”

İletişim denilince akla gazeteler, televizyonlar ve radyolar gelirken, şimdi bilişim sektörünün mecraları öne çıkmaya başladı. Öyle ki, TV'lerin "son dakika" diye sunduğu haberler, birkaç dakika önce sosyal medyada yer alıyor. Açık hava mecraları da gözden kaçırılmamalı. Günümüzde insanlar okumuyor, okumayı sevmiyor. Bu durumu dikkate alan strateji belirlenmeli. Yeni dönemde daha hızlı, şeffaf, anlaşılır dille kısa metinler hazırlayarak hedef kitleye ulaşmak gerekecek.

“BEDEN DİLİ DE ÇOK İYİ BİLİNMELİ”

“Kurumsal İletişim"in önemi gün geçtikçe daha iyi kavranıyor ki, geleceği çok parlak. Ülke ve toplum yararına projelerin yani sıra, yönetimin toplumdaki saygınlığı ve paylaşımcı özelliği, kurumsal iletişimin "itibar yönetimi"nin önemli parçası olmasını sağlıyor. Bu noktada kullanılan dil ve mesaj belirleyici oluyor. Ayrıca iletişimci diğer donanımlarının yanı sıra mutlaka beden dilini çok iyi bilmeli. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan şirketlerin iletişim gücü ve etkinliği de artıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.